09 nov. 2021 | 14:36

Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele când pun gogonele la murat. Secretul să nu se mai înmoaie

Diverse
Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele când pun gogonele la murat. Secretul să nu se mai înmoaie
Ce face muraturile sa se inmoaie rapid

Murăturile sunt delicioase și sunt puțini cei care nu le iubesc. Gospodinele au grijă ca în fiecare iarnă să aibă murături puse de cu toamna.

De ce ți se înmoaie murăturile

Totuși, unele murături pot fi moi și își pot pierde textura crocantă, lucru care nu e deloc de dorit, pentru că legumele trebuie să rămână tari și crocante.

Gogonelele moi nu sunt deloc pe placul nimănui, așa că există un truc pe care să îl pui în aplicare pentru ca murăturile să nu se înmoaie.

Greșeala pe care o faci atunci când pui murături este că nu sunt în stare perfectă. Dacă legumele sunt puțin moi sau lovite, atunci vei avea murăturile moi. În plus, o singură legumă lovită le va face pe toate celelalte să fie distruse.

Dacă gogonele tale sunt lovite sau zgâriate, bacteriile care ajung în borcan sau butoi le vor distruge pe toate celelalte.

Este foarte important atunci când pui gogonele la murat să folosești usturoi, foi de dafin, sare, piper, cimbru, mărar, frunze de țelină și boabe de muștar.

În plus, pe fundul borcanului se așează frunze de vișin. Dacă vrei murături colorate, adaugă morcov, țelină, conopidă, sfeclă roșie sau varză roșie.

Sarea iodată trebuie evitată, pentru că ea înmoaie murăturile.

Rețetă de gogonele murate

Pentru a face gogonele tari și crocante pentru la iarnă, ai nevoie de cinci kilograme de gogonele, crenguțe de cimbru, crenguțe de mărar, frunze de vișin, usturoi, hrean, frunze de țelină, sare specială pentru murături și piper.

Așează cu grijă frunze de vișin pe fundul butoiului sau a borcanului, ai crenguțele de mărar și cimbru.

Gogonelele trebuie să fie în stare perfectă, să fie spălate bine și să le așezi apoi în borcane.

Deasupra se pun frunzele de țelină și grean și apoi poți prepara saramura.

Dintr-un litru de apă și o lingură de sare, usturoi pisat și lăsat un clocot sau două iese o saramură ideală.

Se toarnă peste murături și se lasă într-un loc rece, întunecat și ferit de vânt.

Gogonelele vor fi delicioase, tari și crocante, așa cum trebuie să fie în mod ideal, numai bune de consumat cu carne la garniță sau cârnați de casă cu mămăliguță și mujdei de usturoi.

Sursa foto: Bucataria universala