01 sept. 2022 | 08:42

Greșeala pentru care un șofer a luat o amendă de 8000 de euro. A rămas și fără permisul de conducere

Diverse
Greșeala pentru care un șofer a luat o amendă de 8000 de euro. A rămas și fără permisul de conducere
Cele mai frecvente greșeli pe care le fac șoferii pe autostrăzile din Europa

Uneori, din graba de a ajunge cât mai repede la destinație, uităm de regulile de circulație. Indiferent în ce colț de lume am fi, este imperativ necesar să cunoaștem Codul Rutier al țării respective. Dar, de multe ori se întâmplă ca unii șoferi, fie locali, fie străini, să facă și gesturi imprudente. Multe dintre acestea se întâmplă mai ales pe autostradă, și cu toții știm cât de aglomerate pot fi. Așa se face că, în Italia, camerele au surprins greșeala pentru care un șofer a luat o amendă de 8000 de euro. Ca urmare a gestului său inconștient, a rămas și fără permisul de conducere.

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac șoferii pe autostrăzile din Europa

Înainte de a porni într-o călătorie pe autostradă sau un drum lung cu mașina este important să vă asigurați că dumneavoastră și vehiculul sunteți pregătiți pentru asta. Experții în domeniul auto au adunat șase dintre cele mai frecvente erori care pot duce la accidente pe drumurile principale. Iată câteva sfaturi despre cum puteți evita greșelile comune la volan.

Utilizarea excesivă a luminilor de frână

Oprirea fără avertisment sau atingerea frecventă a frânei în traficul rapid, dacă nu este nevoie să frânați, poate provoca accidente. Aceasta poate provoca o „reacție în lanț” cu alți automobiliști forțați să frâneze, ceea ce poate duce la probleme majore.

Nefolosirea indicatoarelor

Este important să folosiți indicatoarele atunci când este necesar, astfel încât ceilalți șoferi să poată vedea unde doriți să mergeți. Unii șoferi uită sau nu le folosesc în mod corespunzător, ceea ce poate cauza pericole.

Rămânerea pe banda de depășire

Rămânerea fie pe banda din mijloc a unei autostrăzi, fie pe partea îndepărtată a unei șosele cu două benzi poate fi periculoasă pentru dumneavoastră și pentru ceilalți conducători auto. Aceste benzi sunt destinate depășirii, așa că, după ce ați depășit, trebuie să vă întoarceți pe banda din stânga.

Oglinzi în poziții greșite

Dacă oglinzile interioare sau laterale nu sunt poziționate corect, puteți crea unghiuri moarte. Asigurați-vă că nu trebuie să vă mișcați capul pentru a putea vedea prin oglinzi în orice moment.

Farurile de fază lungă

Dacă lăsați din greșeală farurile de fază lungă aprinse, puteți orbi alți șoferi. Lumina de avertizare albastră de pe tabloul de bord ar trebui să vă reamintească atunci când acestea sunt în uz. Acestea ar trebui folosite cu moderație pe șosea pentru a evita un pericol inutil.

Poziția inconfortabilă a scaunului

Indiferent dacă vă aflați într-o călătorie lungă sau scurtă, trebuie să vă asigurați că scaunul șoferului este în poziția corectă, astfel încât să fiți în poziție verticală, alert și să puteți vedea clar prin parbriz și oglinzi. Scaunele prost reglate pot duce la o postură proastă, la crampe și vă pot priva de vizibilitate deplină.

Greșeala pentru care un șofer a luat o amendă de 8000 de euro

În afară de aceste șase situații, mai apar și altele, nprevăzute, precum incidentul de pe o autostradă din Italia. Una din autostrăzile cele mai aglomerate ale Italiei este A1. Este foarte important, odată ajuns aici, să știi exact când și unde să ieși de pe autostradă, spre destinația ta. Se pare că un șofer străin, nu italian, a greșit drumul, iar decizia de a se întoarce l-a costat scump.

El a făcut un viraj pe A1 în direcția Roma, punând în pericol mașinile și camioanele care veneau din sens opus, care au fost nevoite să frâneze brusc. Surprins de camerele de luat vederi, șoferul a fost oprit ulterior de patrulele de poliție rutieră de la Subsecția Roma Nord și de la Secția Viterbo, care fuseseră alertate, scrie presa locală.

Bărbatul s-a justificat spunând că a luat o curbă greșită. Ulterior, a mai spus șoferul, navigatorul de la bord i-a spus să se întoarcă cât mai repede posibil, ceea ce a și făcut. Șoferul a fost sancționat de Poliția Rutieră cu retragerea permisului de conducere și o amendă de până la 8.000 de euro. Polițiștii au trecut, apoi, la imobilizarea vehiculului timp de trei luni.

Polițiștii pregătesc două dosare, mai spune presa italiană. Unul pentru Parchetul din Rieti, în care sunt evidențiate profilurile penale ale comportamentului. Cel de-al doilea dosar pentru autoritățile din țara sa, astfel încât permisul să nu-i mai fie eliberat. Așa că iată cum o indicație eronată a devenit greșeala pentru care un șofer a luat o amendă de 8000 de euro.

Un alt caz similar, dar pe o altă autostradă din Italia, A10, a dus tot la o amendă de 8.000 de euro. În acest caz era vorba de un șofer de TIR care luase aceeași decizie de a întoarce pe șosea.

PlaySport
S-a făcut REMARCATĂ! Cum arată în partea de JOS rochia soției lui Simeone
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte de a cumpăra de pe aceste platforme Citește mai
Cancan.ro
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Stirile PROTV
Un șofer și-a mai verificat o dată TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune imediat la 112
Romania TV
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Capital.ro
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
EVZ.ro
Mare surpriză la Survivor All Stars. A plecat acasă un mare favorit
Adevarul
„Uită-mă“, drogul violului: greu de depistat din cauza amneziei pe care o provoacă victimelor. Ce măsuri ia Occidentul
BZI.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO
Spynews.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Capital.ro
Surse: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte, atât cele prin Poştă cât şi cele de pe card! Hotărâre de guvern emisă special în acest sens
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se DAU pensiile mai DEVREME de PAȘTE! ANUNȚUL premierului CIOLACU
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro