Greșeala pe care o faci când arunci cojile de pepene. Așa vei face și economie la bani!

Greșeala pe care o faci când arunci cojile de pepene. Așa vei face și economie la bani!
Greșeala pe care o faci când arunci cojile de pepene.

Greșeala pe care o faci atunci când arunci cojile de pepene. Cum să folosești cojile de pepene roșu, de fapt. Pepenele este fructul vedetă al verii, fiind și foarte sănătos pentru organism și foarte răcoritor. Însă dacă până acum obișnuiai să arunci cojile rămase de pepene, află că ele chiar au mai multe utilități.

Greșeala pe care o faci când arunci cojile de pepene

Spre exemplu, din cojile de pepene ai putea să prepari dulceață de pepene. Dulceața de pepene este delicioasă și se prepară ușor. Ai nevoie doar de ingrediente ca: 1 kilogram de coaja de pepene tăiată în bucăți mici, 500 grame de mere tăiate cuburi, 1 kilogram de zahăr, zeamă de la o lămâie, 1 linguriță de extract de vanilie și 500 ml de apă.

Ca și mod de preparare, mai întâi se curăță coaja verde de la exterior, până ajungi la partea albă. Se taie apoi fructele potrivite și se adaugă într-o oală alături de celelalte ingrediente.

Când se ajunge la punctul de fierbere, se începe amestecul și se lasă la fiert când coaja de pepene devine moale. După ce lichidul scade, se ia oala de pe foc și se lasă la răcorit puțin. Dulceața se va pune în borcane sterilizate.

Din cojile de pepene se poate obține și un suc răcoritor, numai bun în zilele toride de vară. Se poate obține suc si din coaja pepenelui, un suc răcoritor și foarte sănătos. Coaja pepenelui este plină de lichide și conține multe substanțe nutritive.

Coaja de pepene se mai poate și mura. Ea poate fi consumată alături de diverse cărnuri sau se poate adăuga în salate. Trebuie să strângi dinainte cojile de pepene, pentru a fi suficient timp de a dezvolta acidul lactic.

Cojile de pepene, efect anti-îmbătrânire

Coaja de pepene se mai poate folosi și în anumite mâncăruri, cum ar fi pentru a prepara un delicios sote de legume. Pentru a face ascest sote de legume, se taie cojile de pepene în cubulețe, se pun în tigaie cu puțin ulei de măsline, se mai adăugă și alte legume, dacă se dorește, precum broccoli, conopida, morcovi, ardei, se lasă toate la călit până se înmoaie, după care se asezonează cu sare și piper, rezultând un sote delicios de legume.

Cojile de pepene pot fi folosite și pentru menținerea frumuseții pielii, datorită efectului antioxidant. Ca să beneficiezi de acești antioxidanți poți consuma cojile de pepene sau le poți aplica pe piele, pentru o piele mai împrospătată.