Răsturnare de situație în ceea ce privește consumul de portocale și de pepene. Toată lumea aruncă cojile după ce au consumat portocale sau pepene, în timp ce nutriționiștii susțin că aceste coji sunt chiar mai sănătoase decât fructul în sine. Astfel, cojile portocalelor, pe lângă alte beneficii, protejează chiar și împotriva cancerului. De asemenea, substanța care se regăsește în coaja de pepene ajută la o mai bună circulație a sângelui.
De cele mai multe ori cojile de portocală și de pepene ajung la coșul de gunoi fiind considerate nesanatoase de către consumatori, în special din cauza substantelor chimice cu care ar fi fost tratate. Specialiștii în nutriție însă recomandă să nu te grabești așa tare, după ce au văzut ultimele studii în ceea ce privește portocalele și pepenii.
Cojile de portocală au proprietăți care protejează organismul chiar împotriva cancerului, iar cojile de pepene ajută la circulația sângelui.
Specialiștii susțin că aceste coji ar putea fi sănatoase pentru organism, poate chiar mult mai sănătoase decat miezul fructelor în sine. De asemenea, specialiștii britanici au dat și idei de cum ar putea fi folosite cojile de pepene și de portocală.
În cazul portocalelor, Huffington Post scrie că acestea pot fi răzuite, iar acea coajă să fie amestecată în compoziția multor prăjituri.
Profesioniștii în nutriție mai sustin ca aceste coji de portocale contin Tangeritin, Nobiletin, substanțe care au proprietății împotriva cancerului, antidiabetice și antiinflamatorii. De asemenea, în anumite cazuri, substanțele acestea pot reduce nivelul ridicat de colesterol rău.
În aceeasi categorie se regăsește si pepenele sau, mai exact, cojile de la pepeni. Citrulina, regasita in aceste coji, e un amino acid care ajuta la dilatarea vaselor de sange, favorizand circulatia sangelui.