Greșeala pe care o fac toți românii cu friptura la grătar. Puțini se gândesc la așa ceva

Greșeala pe care o fac toți românii cu friptura la grătar. Puțini se gândesc la așa ceva
Ce greșeală fac românii când prepară friptură la grătar?

Ce greșeală fac majoritatea românilor când decid să pregătească friptură la grătar? Românii ar crede că sunt cei mai pricepuți la acest lucru, dar mulți au un obicei care le strică preparatul.

Ce greșeală fac românii în bucătărie: ce să nu faci cu friptura la grătar?

Românii ar crede că sunt de departe cei mai pricepuți când vine vorba despre prepararea grătarului, indiferent de ce alimente ar pune pe el. Cu toate astea, există o greșeală pe care mulți o repetă fără să-și dea seama.

Un bucătar cunoscut a dezvăluit motivul pentru care carnea iese deseori uscată: „Își pierde tot sucul”, este de părere chef Antonio González de las Heras. Nu trebuie să folosești furculița pentru a o întoarce pentru că astfel își pierde sucul. Mulți preferă ca pe grătar să pună vită sau porc pentru aromele lor, dar și pentru gustul pe care îl capătă după ce le asezonezi potrivit.

Aromele lor intense înseamnă că nu au nevoie de multe mirodenii sau de o preparare elaborată. Pentru ele este nevoie să ai în vedere că nu trebuie date cu sare pentru că sarea va strânge carnea imediat ce va lua contact cu temperaturile ridicate. Este util să o adaugi la jumătatea procesului sau chiar aproape de final.

Mai mult decât atât, este necesar ca bucata pe care o consumi să stea să se odihnească în farfurie măcar 7 minute. Mai mult decât atât, este foarte util să scoți carnea aleasă pentru masa cu familia sau prietenii cu 10 minute înainte din frigider. Diferența uriașă dintre temperaturi nu o va lăsa să se prepare așa cum trebuie.

Cum se gătește antricotul de miel?

Românii nu aleg în mod deosebit mielul în afară de Paște, dar este o carne fină și cu un gust aparte. Cu toate astea, dacă este preparată în mod corect este extraordinară. Ai mai jos pașii pentru a prepara perfect antricotul de miel la grătar sau la tigaie.

  • La grătar

Pasul 1: Așază bucata de carne pe grătar, la aproximativ 20-25 cm de jar.
Pasul 2: Frige pe fiecare parte aproximativ 6-8 minute, în funcție de cum preferi să fie carnea (făcută sau mai în sânge). În timp ce se prăjește antricotul, așază în lateral legumele alese ca garnitură, astfel încât să se gătească în același timp.
Pasul 3: Ia carnea de pe grătar și servește.

  • La tigaie

Pasul 1: Încinge tigaia și adaugă un strop de ulei de măsline.
Pasul 2: Unge carnea cu ulei de măsline, cimbru și oregano.
Pasul 3: Așază antricotul în tigaie și prăjește fiecare parte, pentru aproximativ 10-12 minute la foc mediu.
Pasul 4: Prepară legumele alese ca garnitură în același timp în tigaie.
Pasul 5: Scoate din tigaie și servește.