Greșeala pe care o fac toți românii atunci când își pregătesc copilul pentru școală

Greșeala pe care o fac toți românii atunci când își pregătesc copilul pentru școală
Greșeala pe care o fac părinții când își pregătesc micuții pentru un nou an școlar

Mulți părinți fac o greșeală uriașă atunci când își pregătesc micuții de începerea școlii. Un an nou școlar dă bătăi de cap tuturor, iar acest detaliu te va face cu siguranță să te simți mai relaxat cel puțin financiar. De ce trebuie să ții cont?

Greșeala uriașă pe care o fac părinții când își pregătesc copiii pentru anul școlar

Anul Școlar începe de obicei în septembrie, iar toamna nu e cea mai fericită perioadă pentru părinți. Un nou an de școală aduce în prim-plan noi obiecte vestimentare, rechizite și manuale/culegeri pentru clasă.

Toate acestea sunt extrem de scumpe după ce fiecare familie trage linia în dreptul bugetului care se subțiază considerabil cu fiecare semestru. Românii s-au plâns deseori de multele lucruri scumpe necesare pentru fiecare an școlar, iar prima cheltuială uriașă începe chiar înainte ca micuțul să ajungă în clasă.

O greșeală pe care o fac mulți este legată de achiziționarea rechizitelor și hainelor chiar cu o săptămână înainte de începerea orelor. Șefii magazinelor profită de cumpărăturile pe ultima sută de metri a părinților și cresc prețurile.

Un sfat ar fi ca toate acestea să fie cumpărate chiar și după începerea anului școlar. Timpul îi împinge pe mulți să recurgă la o astfel de decizie de a intra în magazine cu câteva zile înainte, dar acest lucru chiar poate fi amânat.

Sfatul unui dascăl

Desigur că cele mai scumpe obiecte pe care copiii le vor sunt rechizitele cu licență, cele cu diverse personaje din desene animate ori filme SF pentru micuți. Este recomandat să aștepți câteva săptămâni, ulterior să vânezi din nou prețurile chiar și din dreptul acestora. Cele mai ieftine rechizite le poți găsi la Pepco sau Jumbo ori în supermarket-uri mici.

„Le recomand ca la clasele pregătitoare până la clasa a IV-a să nu cumpere prea multe rechizite, având în vedere că dânșii vor avea întâlnire cu cadrele didactice și le vor spune exact ce vor trebui să completeze în ghiozdan”
Flavia Hava, directorul școlii Dacia din Oradea

Problema celor mai mulți

„În magazine găsim zeci de modele de ghiozdane din diverse materiale și de diferite dimensiuni. Prețul unuia pornește de la 10 lei și poate să ajungă la aproape 300 de lei, cum este cazul acestui ghiozdan. Cele mai scumpe sunt cele cu personaje din desene animate”, a relatat Anca Deac, jurnalist Digi24 Oradea.

„Și la raionul de accesorii oferta este diversificată, așa că părinții au de unde să aleagă. Găsim aici creioane, pixuri, creioane colorate, carioci, truse geometrice, radiere, până și hărți, dar și alte obiecte necesare copiilor în noul an școlar”, a mai detaliat aceasta.