Blugii au devenit o piesă clasică și nelipsită din garderoba oricărei domnișoare sau doamne. Indiferent că vorbim de blugi negri, albaștri, gri sau colorați, mai subțiri sau mai groși, articolele vestimentare din jeans sunt foarte ușor de purtat și asortat. Ce greșeală faci atunci când pui blugii la spălat.
Unii oameni sunt de părere că perechea favorită de blugi ar trebui să spălată manual. Alții, pe de altă parte, spun că nu ar trebui să speli deloc articolele din jeans, în timp ce majoritatea aruncă blugii în mașina de spălat, împreună cu restul rufelor noastre, fără să a se gândi de două ori.
Cercetătorii de la Good Housekeeping Institute au testat tot felul de detergenți și țesături din denim în laboratoarele lor de curățare. Într-un final, specialiștii au ajuns la următoarea concluzie, anume că blugii trebuie curățați după fiecare 3 sau 4 purtări pentru a menține culorile vii și a proteja textura materialului.
Fie că vorbim despre blugi noin sau mai vechi, hainele trebuie întoarse, întotdeauna, pe dinăuntru înainte de a-i așeza în mașina de spălat. Acest truc este folosit în special pentru ca textura jeansului să nu se decoloreze, iar materialul să nu se uzeze atât de repede în zona taliei, la buzunare sau tiv.
De asemenea, este important să închideți fermoarele și să fixați butoanele și butoanele de prindere. Acest lucru ajută la menținerea blugilor în formă și previne blocarea altor articole în sarcină.
În cazul în care aveți blugi rupți cu tivuri sau găuri sfâșiate, tot ce trebuie să faceți este să prindeți deschiderile sau marginile cu agrafe sau cleme speciale, înainte de a pune hainele în mașina de spălat.
Pentru a păstra culorile blugilor vii pentru cât mai mult timp, specialiștii recomandă folosirea unui detergent lichid conceput pentru texturi mai dure.
Astfel, țesăturile denimului vor părea ca noi, iar detergentul va dezactiva clorul din apă care poate estompa culorile. Un alt truc genial este să spălați blugii în apă rece într-un ciclu scurt și delicat.
Când vine vorba de uscarea blugilor, uscătorul este cel mai bun prieten al tău. În primul rând, trebuie să te asiguri că ai întors perechea de blugi pe față. În al doilea rând, hainele se usucă uniform la căldură scăzută, la un ciclu delicat.
În plus, blugii vor rezista mai mult și vor rămâne în formă dacă îi scoți din uscător când sunt ușor umezi. Se întorc pe față, se netezesc ridurile, se atârnă pe sârmă și se lasă la uscat, la aer. Atenție! Este foarte important să știi faptul că uscarea excesivă a blugilor în mașină poate cauza micșorarea hainelor.