14 mai 2021 | 08:52

Cum se spală blugii corect, de fapt. Trucul genial care le păstrează culoarea vie mult timp

Diverse
Cum se spală blugii corect, de fapt. Trucul genial care le păstrează culoarea vie mult timp
Cum speli corect perechile de blugi

Când vine vorba despre perechile de blugi pe care cineva le are în dulap, acestea nu sunt niciodată mult prea multe. Cu aceste obiecte vestimentare poți să compui o ținută perfectă pentru orice eveniment din viața ta, dar trebuie să ai grijă atunci când le speli. Există câteva secrete ce vor păstra culoarea vie mai mult timp pentru a nu cumpăra foarte des piesele versatile.

Cum se spală blugii. Secretele de care o să te folosești de acum încolo

Nu mai este un secret faptul că blugii pot fi purtați la orice ocazie, fie că mergi la birou, te plimbi prin oraș sau te folosești de accesorii pentru a crea o ținută pentru un eveniment mai rafinat. De-a lungul anilor au fost consemnate diferite mituri despre aceste obiecte vestimentare, multe fiind demontate de către specialiști. Deși piesele nu au nevoie să fie spălate foarte des, este esențial să te folosește de anumite trucuri pentru a te asigura că vor rezista în timp.

Deși denimul este un material dur, în interiorul blugilor pot să rămână celule moarte, impurități sau transpirație, de aceea este important ca perechile tale preferate să fie spălate cu grijă. După zece purtări, se recomandă ca perechile de blugi să fie reîmprospătate. Ele nu trebuie spălate foarte des pentru că nuanțele nu vor rezista în timp, dar atunci când simți că au un miros neplăcut sau se murdăresc, nu ezita.

Blugii ar trebui spălați de mână pentru ca nuanța să rămână cât mai mult timp intactă. Întoarce-i pe dos, umple un lighean cu apă călduță și adaugă un detergent pe care să îl diluezi cu ulei. Lasă obiectul vestimentar la înmuiat timp de 15-30 de minute, apoi arunca apa și înlocuiește-o cu una curată pentru clătire. Îndepărtează excesul de apă cu un prospop înainte de a lăsa blugii la uscat.

Cum speli blugii la mașina de spălat. Culoarea va rămâne vie mai mult timp

Dacă metoda de mai sus ți se pare prea grea și vrei să apelezi la mașina de spălat, există și aici câteva trucuri de succes. Înainte de toate citește eticheta blugilor, căci multe dintre aceste obiecte vestimentare au interzis la spălatul la mașină. Dacă te-ai asigurat, adaugă detergent și uită de balsam pentru a nu deteriora materialul în timp. Optează pentru apă rece și selectează un program delicat.

De asemenea, ar fi bine să îi usuci normal, fără a te folosi de mașina de spălat. Materialul dur și nuanțele vii se păstrează mai bine așa, dar dacă nu ai timp și ai nevoie ca perechea ta preferată să fie gata cât mai repede, alege cea mai scăzută temperatură de la mașina de spălat și gata, te poți bucura de blugi cât mai mult timp fără a fi nevoie să apelezi la ajutor specializat.

 

 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Capital.ro
"Aşa ai un ban în plus în buzunar. Îţi scoţi chiar şi de două ori banii" | Investiţia care devine tot mai profitabilă pentru români
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro