Pare greu de crezut, însă există un mic truc de care foarte puține gospodine știu, dar care poate face diferența dintre un preparat delicios și un dezastru. Află, din rândurile de mai jos, care este greșeala pe care o fac toate gospodinele atunci când toarnă ulei din sticlă și cum trebuie să procedezi, de fapt.
Când vorbim despre produse ce nu lipsesc niciodată din casele românilor din toate colțurile țării, ne gândim, fără doar și poate, și la ulei. Este un ingredient prezent în aproape toate rețetele, de la fripturi până la salate și deserturi.
În cazul acestuia, cheia succesului este cantitatea folosită – dacă punem prea puțin, nu ne vom bucura de efectele sale și de aroma aparte, dar dacă turnăm prea mult, vom avea o mâncare aproape imposibil de mâncat, o adevărată bombă calorică.
În mediul online, un videoclip face furori, fiind vizualizat de milioane de oameni. O gospodină a dezvăluit că, de fapt cei mai mulți fac o greșeală uriașă atunci când toarnă ulei din sticlă. Pentru a ne asigura că nu mai punem prea mult în preparate, există o modalitate de a-l doza mai bine.
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune ulei în salata de vinete. Ingredientul de aur pe care îl folosesc cei mai buni bucătari. Iese mult mai gustoasă așa
După ce a descoperit trucul salvator, a decis să-l posteze pe o platformă de social media, iar recomandarea ei a stârnit un val de reacții în rândul internauților. După doar câteva zile de la publicare, înregistrarea video a strâns peste 11 milioane de vizualizări.
Utilizatoarea Tik Tok, cunoscută în mediul online ca MamaB, a explicat că secretul stă în acea bucată suplimentară de plastic pe care o rupem și îndepărtăm când deschidem o sticlă nouă de ulei. Ei bine, în loc să o aruncăm la gunoi, ar trebui să o punem înapoi, dar cu capul în jos, fără să apăsăm însă prea tare, altfel va ajunge în interiorul recipientului.
Vei vedea că lichidul va curge mai lent din sticlă, ceea ce înseamnă că vei avea un control mai bun asupra cantității.
Te-ar putea interesa și: Cât ulei se pune în tigaie când vrei să faci un ou ochi, de fapt. Aşa procedează doar marii bucătari