01 aug. 2023 | 19:33

Cât ulei se pune în tigaie când vrei să faci un ou ochi, de fapt. Aşa procedează doar marii bucătari

Sfaturi Culinare
Cât ulei se pune în tigaie când vrei să faci un ou ochi, de fapt. Aşa procedează doar marii bucătari
Cât ulei se pune în tigaie când vrei să faci un ou ochi, de fapt

Ouăle prăjite sunt unul dintre preparatele de bază din bucătărie, mai ales pentru faptul că sunt ușor de gătit. Cu toate acestea, dacă analizăm mai în detaliu modul lor de preparare, ne dăm seama că este mult mai mult decât să aruncăm un ou într-o tigaie cu ulei încins. De exemplu, tu cunoști cantitatea corectă de ulei care trebuie pusă? Hai să vedem și alte greșeli pe care le faci.

Cât ulei trebuie să pui în tigaie atunci când prăjești un ou

Ouăle sunt o sursă ieftină și bogată de proteine și, în aproape toate preparatele lor, sunt foarte digerabile, precum și bogate în vitamine și minerale esențiale. Prin urmare, acestea fac deliciul multor mese, mai ales atunci când vine vorba de micul dejun.

Există diverse tehnici de preparare, care depind, desigur, și de gustul fiecăruia. Vorbim, așadar, în rândurile de mai jos despre oul ochi și frecventele greșeli pe care le faci atunci când le prepari.

Ei bine, dacă îți place un ou ochi ceva mai bine prăjit, este important să folosești ceva mai mult ulei. Acesta trebuie să fie foarte fierbinte, cam 170 de grade sau puțin mai mult, iar gătitul trebuie să fie rapid și la foc mare. Atenție la stropii de ulei încins.

Alte greșeli pe care le faci adesea

Alegi unui ou de proastă calitate

Un ou prăjit bun are nevoie de un ou bun. Logic, dar uneori uităm unele detalii. Fie pentru a economisi câțiva bănuți, fie pentru că nu mergem mai departe, ajungem să cumpărăm ouă de proastă calitate. Este foarte important ca oul să fie proaspăt. Calitatea nu este un aspect pe care să îl lăsăm la voia întâmplării atunci când vine vorba de mâncare.

Citește și: Trucul genial care garantează ouă poșate perfecte, de fiecare dată. Ce trebuie să facă gospodinele când le gătesc la friteuză

Nu alegi tigaia potrivită

Pentru un ou prăjit, este indicat să utilizezi o tigaie antiaderentă mai mică, pentru ca uleiul să nu stropească și oul să fie distribuit mai uniform. Cât despre ulei, acesta se recomandă să fie de bună calitate și cu rezistență termică ridicată. Bineînțeles, nu trebuie refolosit.

Uiți de sare

Indiferent de tehnica pe care o folosești sau de felul în care îți place să mănânci oul, nu trebuie să uiți niciodată să îl sărezi. Există și păreri diferite în această privință: unii preferă să adauge un vârf de cuțit de sare fină imediat ce oul este aruncat în tigaie pe gălbenuș, în timp ce alții o adaugă întotdeauna la finalul procesului de gătire.

Oricum ar fi, acest aspect se lasă la latitudinea fiecăruia în parte.

Citește și: Ce înseamnă dacă găsești puncte roșii pe ouăle din tigaie. Sigur ți s-a întâmplat și ție

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Minunea românească. Construcția care îi uimește pe toți. Lucrările sunt în toi
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro