Poate pare simplu să faci orez cu lapte, dar până și această rețetă are secretul ei. Chiar și unele gospodine mai greșesc atunci când vine vorba de o rețetă pe care o știu de la mamele și bunicile lor. Care sunt detaliile la care trebuie să fii atent? Ce măsură e nevoie să folosești și cât orez se pune, de fapt? Ai mai jos pașii pe care trebuie să îi respecți pentru un desert fabulos, simplu și delicios!
Orezul cu lapte este în topul deserturilor care amintesc tuturor de copilărie. Acesta este pe lista dorințelor copiilor, alături de chec în culori, clătite, pandișpan cu fructe sau cunoscutele clătite. Deși pare foarte simplu de făcut, el are câteva secrete ca orice rețetă.
Ai nevoie de lapte și orez, dar poți să îl faci spectaculos dacă îi adaugi scorțișoară sau coji de portocală. Pentru a pregăti unul din cele mai bune mic dejunuri trebuie să știi cantitățile. Orezul cu lapte este o primă masă deosebită, dar poate fi servit și ca o gustare dulce.
Mai exact, la un litru de lapte trebuie să pui două pahare de orez, care înseamnă aproximativ 460 de grame de cereale. Astfel, pentru jumătate de litru de lapte este de ajuns și un singur pahar de orez, aproximativ 230 de grame.
În schimb, pentru 1 litru și jumătate de lapte va fi nevoie să pui aproximativ 3 cești de orez, adică aproximativ 690 de grame. Dacă ai o familie numeroasă sau mulți prieteni pe care să îi servești cu desertul copilăriei trebuie să folosești 920 de grame de orez la 2 litri de lapte.
Pasul cel mai important este să speli orezul foarte bine sub un jet de apă rece, într-o sită. Acesta se fierbe întâi de toate în apă cu sare până se umflă, timp în care aduci și laptele la același punct de fierbere, ulterior le combini.
Poate fi servit cu coajă de portocală sau cu fructe, dar cea mai iubită variantă este cea care conține scorțișoară. Desigur că pentru alte rețete ai nevoie să știi exact cum să prepari orezul. Există mai multe tipuri și diverse moduri de a-l găti.
Timpul de preparare este diferit în funcție de ce dorești să mănânci. Nu trebuie să îți faci griji dacă îl pui în sarmale pentru că el are rolul de a lega compoziția, deci nu contează cât de mult este fiert înainte sau după ce e adăugat în carnea cu condimente.