Ce greșeală faci atunci când pui la congelat fructe și legume? Există câteva trucuri care te scapă de neplăceri atunci când le scoți de la rece pentru a le folosi. Ce trebuie să faci și care este modul corect de a proceda în această situație?
Fructele și legumele congelate sunt de mare ajutor pentru cei care sunt mereu pe grabă. Unele gospodine au găsit metoda perfectă pentru a scăpa din vedere câțiva pași în timpul preparării meselor de prânz sau din weekend.
Desigur că cea mai încărcată perioadă pentru majoritatea oamenilor este în timpul săptămânii, moment în care totul este pe repede înainte. Pentru a câștiga puțin timp, unii au găsit o metodă inventivă de a congela legumele sau fructele de care au nevoie pentru mâncarea pe care se gândesc să o gătească.
Mai exact, unele gospodine își pun la rece pachețele perfecte cu zarzavat pentru cantitatea de care au nevoie pentru o ciorbă sau pentru felul al doilea. Este recomandat să faci asta și cu fructele pe care le culegi proaspete când sunt în sezon, ulterior să le speli și să le depozitezi la temperaturi optime.
În modul acesta te poți bucura de ele atunci când vrei să faci un suc natural în casă, un iaurt cu fructe dimineața sau chiar o prăjitură răcoritoare pe care să o pudrezi cu zahăr. Până la acest pas trebuie să ai în vedere modul în care le pui la congelator.
Trebuie neapărat să le pregătești pentru procedură după ce le-ai cumpărat sau cules din grădina proprie. De asemenea, un secret este să le scurgi bine de apă pentru ca ele până să înghețe să nu-și schimbe textura.