Greșeala pe care o fac femeile care poartă sutien vara. Ce se întâmplă cu bustul lor, de fapt

Greșeala pe care o fac femeile care poartă sutien vara. Ce se întâmplă cu bustul lor, de fapt
De ce nu este bine să porți sutien pe timpul verii?

Ce greșeală fac toate femeile în sezonul cald? Acestea nu trebuie să poarte sutien vara. Multe dintre ele simt că acesta este un accesoriu necesar indiferent de sezon, dar există și alte opțiuni care sar tuturor în ajutor în privința unui bust mai bine definit. Ce se întâmplă cu sânii tăi dacă faci asta și de ce nu e bine să porți sutien acum? Iată explicația specialiștilor! Toate doamnele și domnișoarele trebuie să ia asta la cunoștință.

De ce nu e bine să porți sutien vara: care este motivul?

Unele femei se simt mai comod atunci când poartă un sutien, mai cu seamă dacă nu vor să își dezvăluie trupul prea mult sau dacă poartă o rochie sau un tricou prea mulat ori transparent.

Cu toate astea, pentru absolut toate doamnele și domnișoarele nu există un sentiment mai bun la final de zi decât acela când își scot sutienul. Se spune că acest accesoriu oferă sprijin și menține sânii, dar asta este doar un mit.

În realitate, este mai bine să nu porți sutien. Oamenii de știință au descoperit recent că nu există niciun motiv concret pentru purtarea accesoriului de care multe femei nu se despart.

Ce afirmații face un profesor?

Mai mult decât atât, purtarea lui de la o vârstă fragedă nu ajută deloc la susținerea pieptului, la reducerea durerilor de spate sau la prevenirea căderii sânilor.

Profesorul Jean-Denis Rouillan, de la Centre Hospitalier Universitaire de Besancon din Franța, a afirmat că ele nu sunt necesare pentru sănătate. Concret, s-a dovedit chiar că sutienele împiedică, de fapt, sânii să crească.

Multe femei preferă totuși să poarte sutien în special din cauza faptului că pot să fie judecate sau privite mai intens mai ales de bărbații cu care iau contact la locul de muncă sau pe stradă ori într-un local.

De asemenea, dacă alegi să porți un astfel de accesoriu trebuie să îl alegi corect, în funcție de mărimile corpului tău. El nu trebuie să te facă să te simți incomod sau să te strângă.

Istoria sutienului: cum a evoluat?

Sutienul a apărut în secolul al XIV-lea și a înregistrat o evoluție constantă. Atunci au venit în prim-plan topuri speciale pentru sportive, ulterior doamnele au început să poarte corset.

Deși părea dureros și extrem de inconfortabil, acest lucru a fost popular mult timp. Abia în anul 1869 corsetul a fost împărțit în două și s-a numit ,,corselet gorge”.

În anul 1907 Vogue a folosit pentru prima dată cuvântul sutien (brassiere), adăugat în Dicționarul Oxford în 1911. Cu un an înainte, Mary Phelps Jacob a inventat primul sutien modern dintr-o pereche de batiste de mătase și panglici de mătase.