După câte purtări trebuie spălat sutienul. Greșelile pe care le fac multe femei

După câte purtări trebuie spălat sutienul. Greșelile pe care le fac multe femei
Dupa cate purtari trebuie spalat sutienul. Greselile pe care le fac multe femei

Sutienul este unul dintre articolele pe care femeile îl folosește în fiecare zi. Articolul vestimentar oferă susținere și protecție și se muleză pe orice ținută.

Cât de des trebuie spălat sutienul. Detaliul pe care orice femeie trebuie să îl știe

Puține femei știu însă cât de dres trebuie spălat, având în vedere că este un bun destul de pretențios, mai ales atunci când are în compoziția sa dantelă sau satin. Specialiștii au venit cu trucuri pe care orice doamnă și domnișoară trebuie să le țină minte.

Chiar dacă nu există un manual de instrucțiuni despre modul de îngrijire al sutienului, specialiștii vin cu mai multe recomandări de care ar trebui să ținem cont. Astfel, acest articol vestimentar ar trebui să fie pus în mașina de spălat după două-trei purtări. Intervalul se poate prelungi până la șase utilizări, în anumite condiții.

„Ar trebui să vă spălați sutienele cel puțin o dată pe săptămână. Dacă așteptați mai mult, o să acumulați o cantitate mai mare de murdărie, transpirație și bacterii.”, a declarat dr. Joshua. Zeichner, un specialist dermatolog din New York, SUA.

Specialistul atrage atenția că pentru faptul că acesta intră în contact direct cu pielea, trebuie pus la spălat cât mai des. Totuși, nu trebuie să exagerăm și să punem zilnic la spălat sutienele.

„Sutienele sunt în contact intim cu corpul tău. De aceea, recomandăm să le spălăm după ce le-ați folosit de cel mult de trei ori. Și după fiecare utilizare dacă transpirați mult.”, a adăugat Mary Johnson, șeful Departamentului de Comunicare Științifică la Procter & Gamble.

Pe de altă parte, experții sunt de părere că un sutien trebuie schimbat după șase sau opt luni, având în vedere că acesta își poate schimba forma din cauza spălărilor, iar materialul elastic va ceda. Totodată, acesta ar trebui spălat la mână pentru a prelungi mai mult viața lui. Tot ce trebuie să faci este să îl lași în apă la temperatura potrivită, apoi frecat cu un săpun de calitate.

Evită spălările la temperaturi ridicate și lasă-l să se usuce în aer liber. Dacă totuși alegi să îl pui la mașina de spălat, alege programul pentru hainele sensibile și o temperatură care să nu depășească 30 de grade Celsius.