Greșeala pe care nu trebuie să o facă românii în aceste zile. Raed Arafat, mesaj de ultimă oră

Șeful DSU, Raed Arafat, face apel către cetățenii României să respecte cu conștiinciozitate măsurile de siguranță impuse de autorități. Reputatul medic dă și verdictul: dacă nu ne conformăm, va exista o explozie a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, de unde și noi restricții pentru a restabili lucrurile. Despre impactul temperaturilor asupra pandemiei, și ultimul anunț al lui Arafat cu privire la acest subiect ce-i macină pe românii dornici să iasă afară, în paragrafele următoare.

Arafat, anunț despre numărul infecțiilor

Raed Arafat le recomandă românilor să stea acasă de 1 Mai, iar mai apoi să aştepte relaxarea măsurilor de siguranţă, respectând prevederile ordonanțelor militare, deoarece, în caz contrar, peste două săptămâni ne vom trezi cu un număr fulminant de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2.

„Numărul de cazuri variază în dinți de ferăstrău, dar nu arată o creștere exponențială. Ca să evităm acest lucru și să evităm să ajungem să spunem într-o săptămână-două că situația nu este sub control și că trebuie amânate unele măsuri, noi rugăm populația să continue să respecte regulile până în data de 15 mai, când vor fi anunțate noile măsuri, care vor fi graduale“, a transmis medicul.

Temperatura la care ar muri coronavirusul

În ceea ce privește temperaturile care ar avea un efect de încetinire asupra răspândirii virusului temut, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat că nu va oferi o valoare, motivând că acest lucru nu a fost încă stabilit.

Arafat: „Nu vrem să dăm o temperatură, iar oamenii să se uite la termometru și să spună: gata, ieșim!
Arafat: „Nu vrem să dăm o temperatură, iar oamenii să se uite la termometru și să spună: gata, ieșim!

„Există presupuneri, există clar observații că în țările care sunt mai calde, unde temperaturile sunt ridicate, că răspândirea e mai lentă, dar acest lucru urmează să-l vedem. Nu vrem să dăm o temperatură și să spunem că după 25 de grade e mai bine, că după asta se uită oamenii la termometru și spun: gata, după 25 de grade ieșim. Nu. Nu vom face acest lucru pentru că sunt mai mulți factori care intră în acest aspect și nu am să dau o temperatură de la care să spunem că suntem mai siguri, pentru că nu știm exact. O să vedem care va fi comportamentul virusului și răspândirea bolii la momentul potrivit“, a declarat Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI