Raed Arafat, avertisment sumbru pentru românii care vor să meargă în vacanță: „Oamenii să își calculeze că vor face vacanța acasă”

Raed Arafat, avertisment sumbru pentru românii care vor să meargă în vacanță: „Oamenii să își calculeze că vor face vacanța acasă”
Raed Arafat, avertisment sumbru pentru românii care vor să meargă în vacanță: "Oamenii să își calculeze că vor face vacanța acasă"

Raed Arafat a vorbit joi seară despre vacanța românilor din această vară. Veștile nu sunt îmbucurătoare, dar nici foarte triste. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a insistat pe planul de vacanță al cetășenilor făcut la ei acasă, în România.

Vacanțele se vor face în România

Pentru că suntem pe 1 Mai, ziua în care se dădea startul sezonului estival, multă lume distribuie pe rețelele de socializare fotografii din vacanțele anterioare, perioadă în care nu existau bariere și restricții de călătorie.

Gândul la o vacanță imposibilă și izolarea la domiciliu sunt factori care ne pot împinge la depresie, însă Raed Arafat ne încurajează și vine cu vești noi, dar și cu avertismente. În ciuda faptului că anul acesta nu vom putea călători în străinătate, medicul Raed Arafat ne propune un plan de vacanță în România.

Oamenii să își calculeze că vor face vacanța acasă. Adică acasă, în România, nu acasă la ei neapărat, dar în România. Și asta din două motive! Unu: este mult mai ușor să eviți să stai blocat undeva printr-un aeroport. Doi: este un sprijin pentru industria noastră, care are nevoie de noi acum, în această perioadă”, a spus Raed Araf.

Vacanța nu va începe pe 1 Mai

Raed Arafat a explicat clar și coincis faptul că vacanța nu va începe pe 1 mai. Românii sunt rugați să mai aibă răbdare până pe 15 mai, atunci când lucrurile vor fi mai clare și se va putea evalua situația cazurilor de îmbolnăviri, putând fi luate cele mai bune decizii privind siguranța cetățenilor.

Clar că nu din 1 mai (începe vacanța – n.r.), asta este clar! Cei care și-au calculat – că am citit pe Facebook – că mergem la mare pe 1 mai, mergem și facem totul de 1 mai, cum făceam până acum, asta cu siguranță, nu se întâmplă. După 15 mai se vom anunța măsurile și se va ști aproximativ pe unde țintim relaxarea unor măsuri pe partea turistică, dar acum e prea devreme. Eu pot să spun acum că totul e bine și din 15 mai totul va fi bine, iar în 15 mai să spuneți , a șeful DPU, într-o intervenție telefonică la Antena3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI