Greșeala pe care au făcut-o mulți români când au preparat pastele carbonara. Asta e rețeta originală
Ce greșeală fac mulți români când au preparat pastele carbonara. Aceasta este rețeta originală. Acest preparat este preferat de mulți oameni din întreaga lume și se servesc într-o mie de variante, dar puțini știu ce gust au de fapt pastele carbonara după rețeta originală. Însă iată ce trebuie să respecți cu strictețe.
Greșeala pe care au făcut-o mulți români când au preparat pastele carbonara
Dacă ai preparat greșit toată viață pastele carbonara, este cazul să începi să le înveți în mod corect. Tot ce trebuie să faci este să respecți rețeta originală. Iată ce secret trebuie să știe orice gospodină.
Ingrediente
– 400 g spaghete
– 200 g guanciale (alternativ pancetta/bacon)
– 4 gălbenuşuri
– 75 g brânză pecorino
– sare
– piper
Mod de preparare
Se pune apă la fiert într-o cratiță încăpătoare, cu o lingură de sare. Atunci când începe să fiarbă, se pun pastele la fiert pentru 4-5 minute. Până se fierbe apa, se taie guanciale cubulețe sau pancetta sau bacon. Se bat gălbenușurile cu 40-50 g de brânză pecorino poţi folosi şi parmezan. Se frige baconul în tigaie, fără ulei până ce devine crocant, iar grăsimea se topește.
După ce pastele s-au fiert 4-5 minute, se scot cu un clește și se pun direct peste bacon. Se agită pastele puțin, pentru un minut, se adaugă o cană de apă de la paste. Se lasă pastele carbonara să se răcească un minutm apoi se adaugă amestecul de gălbenușuri și brânză, amestecând energic, ca să se evite coagularea gălbenușurilor. Se pun pastele la foc pentru încă 30-60 se secunde, după care se servește fiecare porție de paste carbonara cu puțină brânză pecorino rasă deasupra și piper proaspăt măcinat.
Pastele carbonara fac parte dintr-o familie de feluri de mâncare compuse de pastă cu slănină, brânză și piper, dintre care una este alla gricia, fiind foarte asemănătoare cu pasta cacio e uova, un fel de mâncare care se compune din untură topită și un amestec de ouă și brânză.
Sunt multe teorii despre originea numelui carbonara, care este probabil mai recent decât felul de mâncare în sine. Întrucât numele este derivat din carbonaro (n.red. cărbunar), unii cred că felul de mâncare a fost făcut prima dată ca hrană pentru cărbunarii italieni. În unele părți din SUA, etimologia a dat naștere termenului „coal miner’s spaghetti”.
S-a spus chiar că acest nume a fost creat ca un tribut adus societății secrete Carbonari („cărbunari”), care era proeminentă la începutul Unificării Italiei din Secolul XIX. Mai probabil se pare că este un „preparat urban” din Roma, care s-a popularizat probabil de restaurantul La carbonara din Roma.