Greșeala majoră pe care o faci când dăruiești ceasuri celor dragi. După ce vei citi asta, nu vei mai oferi niciodată cadou un ceas! Care este motivul, cu siguranță nu ți-ar fi trecut prin cap că un ceas făcut cadou poate face mai mult rău decât bine.
Atunci când oferi cuiva drag un ceas cadou, știi sigur că i-l dăruiești cu toată dragostea și bunăvoința. În realitate, nu este deloc bine să oferi în dar un ceas. Superstițioșii au toate motivele să citească aceste detalii.
De ce nu e bine să dai cadou ceasuri. Dacă obișnuiești să-ți răsfeți persoana iubită, la ocazii speciale, cu ceasuri, crezând că așa îi demonstrezi importanța timpului petrecut împreună, ai procedat total greșit! În anumite zone ale lumii, ceasul oferit cadou măsoară timpul până la despărțire.
Superstiții despre ceas și timp. Spre exemplu, chinezii sunt foarte superstițioși și nu fac niciodată cadou ceasuri. Acest accesoriu oferit în dar înseamnă o numărătoare inversă până la moartea destinatarului. Totodată, se crede că ceasul măsoară timpul până la despărţire.
În tradiția populară, un ceas pătrat sau cu unghiuri ascuțite simbolizează truda femeii, care va fi nevoită toată viața să preia din sarcinile bărbatului. Dacă un bărbat cumpără un ceas rotund, acesta va avea probleme serioase cu banii!
Indiferent că sunt sau nu aceste superstiții adevărate, fiecare alege așa cum dorește. Cert este că, potrivit unui studiu, femeile sunt mult mai superstițioase decât bărbații și dau crezare multor tradiții și obiceiuri. Spre deosebire de femei, bărbații nu acordă importanță acestor credințe, ci preferă să privească multe dintre aceste semne cu ironie.
Ora fixă. Cu siguranță, una dintre cele mai des întâlnite superstiții este aceea legată de ora fixă. Dacă te uiți la ceas, la oră fixă, înseamnă că cineva te iubește.
Nu regla ceasul dând limbile înapoi, pentru că s-ar putea să-ți aducă mare ghinion! Această credință își are originea în trecut, când ceasurile nu se puteau regla prin mutarea limbilor înspre stânga, din cauză că se stricau.
Nu trebuie să te uiți frecvent la ceas. Ai obervat și tu că atunci când te uiți des la ceas, ai impresia că timpul stă pe loc. O vorbă din popor spune că, de fapt, vei înnebuni dacă nu renunți la acest obicei.
Ceasul stricat nu e semn bun. Un ceas care se oprește brusc este semn rău. Ar indica un moment de cumpănă în viața proprietarului. În cazul în care ceasul nu se mai poate repara, scoate-i mecanismul, înfășoară-l într-o pânză de culoare violet (pentru că aceasta absoarbe energiile negative) şi depozitează-l într-un loc întunecat.
Ceasul trebuie reparat. Este recomandat să repari un ceas ce s-a stricat, deoarece ceasornicarul a pus suflet atunci când l-a făcut. Dacă acesta s-a stricat, şi sufletul ceasornicarului moare.