Greșeala majoră pe care o fac aproape toți șoferii când conduc. Este periculoasă, schimbă tot ceea ce se știa până acum

Greșeala majoră pe care o fac aproape toți șoferii când conduc. Este periculoasă, schimbă tot ceea ce se știa până acum
Greseala majora pe care o fac aproape toti soferii cand conduc

Atunci când merg la drum lung, foarte mulți conducători auto pot face o greșeală care i-ar putea costa mult, mai ales în această perioadă, când s-au scumpit carburanții. Pentru că prețurile la motorină și benzină au crescut, una dintre greșelile cele mai comune ale șoferilor s-ar putea repeta. Despre ce este vorba.

Greșeala șoferilor români care dăunează mașinilor

În unele situații nefericite, șoferii români pot rămâne pe autostradă cu rezervorul gol, fără carburant, neștiind încotro să o apuce. Cei mai mulți dintre conducătorii auto fac cea mai mare greșeală, atunci când pornesc la drum lung.

Este vorba despre becul galben ce se aprinde, în bordul mașinii, cu mult timp înainte ca rezervorul automobilului să rămână fără combustibil.

Problema apare în momentul în care foarte mulți șoferi continuă să meargă cu mașina mult timp după ce becul galben din bord se aprinde, ignorând faptul că acest lucru poate dăuna motorului autoturismului.

„Greșeala pe care foarte adesea șoferii din România o fac este aceea de a crede că ei pot calcula cât mai au de mers. Este o mare greșeală.

Nici măcar calculatorul mașinii nu poate calcula cu exactitate, deși el ne arată acolo, în bord, un range, o medie, un număr de kilometri pe care ar mai putea merge.”, a declarat Emil Gâtej, specialist în condus defensiv, conform celor de la impact.ro.

„Contează foarte mult greutatea mașinii!”

Greșeala banală pe care o fac toți șoferii. Specialiștii avertizează românii spunându-le că, odată ce becul galben de la rezervor s-a aprins, este recomandat ca șoferii să oprească motorul, nu să mai parcurgă 70-80 de kilometri, așa cum o susțin miturile urbane. Această greșeală îi poate costa scump pe conducătorii auto.

„Contează foarte mult greutatea mașinii, contează drumul pe care mergem, poate să fie un drum pe care urcăm și atunci consumul crește.

Pot fi tot felul de condiții variabile, de tipul consumatorilor autovehiculului, care pun lucru mecanic pe motor și atunci motorul va consuma mai mult carburant decât ne-am aștepta sau decât se așteaptă calculatorul mașinii și atunci riscăm să rămânem în pana prostului”, a mai declarat Emil Gâtej, conform sursei citate anterior.

Așadar, atunci când ne confruntăm cu aceste greșeli comise la volan, iar becul din bord se aprinde, este indicat să ne oprim la cea mai apropiată benzinărie și să alimentăm motorul. Specialiștii susțin că se pot bloca injectoarele mașinii, dacă automobilul merge cu rezervorul pe minim.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI