Varza murată e una dintre cele mai poftite garnituri lângă preparatele românești. Din păcate, mulți când încearcă să o prepare acasă uită de un mic detaliu care o face să nu mai fie crocantă și zemoasă atunci când o scoți din recipientele în care ai pus-o.
Ce trebuie să faci ca varza murată să-ți iasă extrem de crocantă și foarte aromată? Mulți români care încearcă să nu o mai cumpere din magazine și să o facă acasă fac această greșeală colosală care o înmoaie. E vorba de căldură! Produsul se umple de mucegai de cele mai multe ori sau se înmoaie. Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar varza murată nu doar că are un rol important când vine vorba despre sarmale, dar și ca garnitură pentru diferitele feluri de mâncare ori a fost zi ca remediu pentru mahmureală.
Trebuie să ai mare grijă la saramură și la depozitarea recipientelor alese. La 10 litri de apă se adaugă 500 de gr de sare grunjoasă, fiecare varză trebuie tăiată drept la cotor, mai apoi scobită înauntru unde se adaugă sarea în parte. Așează-le pe toate cu cotorul în sus. Pentru niște arome deosebite, îți este sugerat să pui mărar uscat, hrean, foi de dafin, gutuie sau boabe de porumb. De asemenea, dacă vrei ca leguma să fie mai piperată, poți pune ardei iute roșu, piper boabe sau boabe de muștar.
Alte rețete
Ingrediente
Ingrediente
Modul de preparare se păstrează! Mențiunile de mai sus în privința pregătirii legumelor trebuie respectate la fel. Se pot adăuga sau scoate anumite condimente precum boabele de piper, boabele de muștar, ardeiul iute sau usturoiul, pentru cei ce doresc o varză murată mai simplă. Iese la fel de bună și în cazul în care scoți anumite ingredinte din listă. Este important să fii atent la unde o depozitezi și când o pui în recipirente.