Greșeala fatală făcută de Klaus Iohannis înainte de alegeri. Ce se întâmplă acum cu PNL

Greșeala fatală făcută de Klaus Iohannis înainte de alegeri. Ce se întâmplă acum cu PNL
Greșeala fatală făcută de Klaus Iohannis înainte de alegeri. Ce se întâmplă acum cu PNL

Klaus Iohannis a făcut o greșeala fatală înainte de alegerile Parlamentare 2020. Ce se întâmplă acum cu PNL, vedeți în articolul de mai jos.

Ce a greșit Klaus Iohannis înainte de alegerile Parlamentare. A schimbat soarta PNL în sondaje

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut o greșeală fatală înainte de alegerile Parlamentare 2020.

După o perioadă în care Klaus Iohannis a ieşit aproape în fiecare zi să laude Partidul Național Liberal şi să critice PSD, efectul se pare că este exact invers decât a sperat preşedintele.

PNL a pierdut 7% în sondaje, în trei luni

Asta reiese din procentele din sondajul făcut de IMAS pentru EuropaFM. În ultimele trei luni, liberalii au scăzut constant în sondaje, de la aproape 35% cât aveau în luna septembrie, la 28,5% în luna noiembrie, un minus de vreo şapte procente, într-o lună.

În schimb, Partidul Social Democrat a câştigat patru la sută în aceeaşi perioadă, adică de la 19,6 la sută, la 23,6 la sută. De asemenea, un alt sondaj, publicat cu patru zile înainte de alegerile parlamentare 2020, a plasat PNL aproape de scorul obţinut la alegerile locale din septembrie, când a câştigat peste 34% dintre primării.

Care este acum situația în sondaje, cu 4 zile înainte de alegerile Parlamentare 2020

Conform acestui sondaj, PNL este la 33% în intenţia de vot a respondenţilor ultimului sondaj IRSOP, iar PSD vine strâns din urmă cu 30% în intenţia de vot. variantă

Total atipic pentru preşedinte Klaus Iohannis, acesta a organizat des declaraţii şi conferinţe extinse de la Cotroceni, în contextul Covid-19, dar care, culmea, s-au suprapus campaniei electorale. Astfel, acţiunile lui Klaus Iohannis au fost criticate de oponenţii politici.

Ce a cerut PSD Consiliului Național al Audiovizualului

Astfel, PSD a cerut CNA ca ieşirile publice ale preşedintelui să fie contorizate ca acţiuni de propagandă pro-PNL, şi să fie limitate de către posturile TV. PSD a considerat că Președintele Klaus Iohannis şi-a pierdut neutralitatea politică.

De asemenea, în plus faţă de discursurile solitare de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis s-a afişat și cu premierul Ludovic Orban, candidat pe prima poziţie la Camera Deputaţilor în Bucureşti şi lider al PNL.

Unde a apărut președintele Klaus Iohannis cu PNL

A făcut-o în două rânduri, la două evenimente publice: la Caraş-Severin, la inaugurarea unui gazoduct şi la Bacău, la ceremonia de inaugurarea a unui tronson din centura orașului.

Adversarii politici, dar şi analiştii politici, au considerat forţate evenimentele la care Klasu Iohannis s-a afişat cu membrii Guvernului, generate doar pentru ca partidul preferat, PNL, să aibă câştig de imagine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI