Greşeala care l-ar putea costa scump pe Vladimir Putin. Ce a făcut împotriva dorinţei generalilor săi

Greşeala care l-ar putea costa scump pe Vladimir Putin. Ce a făcut împotriva dorinţei generalilor săi
Vladimir Putin conduce singur razboiul din Ucraina

Aceasta este greşeala care l-ar putea costa scump pe Vladimir Putin. S-a aflat ce a făcut șeful de la Kremlin împotriva dorinţei generalilor săi. Ce s-a întâmplat după ce comandații militari ai armatei ruse au solicitat o retragere a trupelor din orașul Herson, vedeți un pic mai jos.

Vladimir Putin și-a enervat comandații. Ce decizie a luat șeful Kremlinului

Retragerea solicitată de comandații lui Vladimir Putin ar fi permis militarilor ruși să se replieze ordonat de-a lungul râului Nipru și ar fi dus la salvarea de vieți și de echipamente militare, arată The New York Times.

Vladimir Putin a refuzat solicitările, pentru că retragerea ar fi fost percepută drept o înfrângere umilitoare pentru el, în mai puțin de o lună, după ce armata ucraineană a eliberat regiunea Harkov și orașul-cheie Izium.

Herson, primul oraș cucerit de ruși

Herson, un oraș strategic vital în război, a fost prima localitate importantă cucerită de ruși încă îm primele zile ale invaziei din Ucraina.

Ucrainenii au bombardat sistematic zona, în special cu lansatoare de rachete HIMARS, liniile de aprovizionare și podurile peste fluviul Nipru din regiune. Tăind rutele de comunicații și de aprovizionare, forțele ruse riscă să rămână blocate și izolate în Herson, fără muniții și provizii.

Vladimir Putin conduce războiul

Oficialii ai Pentagonului au anunțat că, în acest moment, Vladimir Putin se implică direct în planificarea strategică a războiului din Ucraina. Astfel, șeful de la Kremlin le-ar fi comunicat deja comandanților săi militari că deciziile strategice de pe front cad doar în sarcina lui.

Această atitudine a lui Vladimir Putin față de generali săi ar fi creat deja tensiuni în rândurile armatei ruse.

Americanii anunță că armata rusă este cu moralul la pământ

În plus, oficiali americani citați de New York Times au informat că respingerea retragerii forțelor ruse din Herson înseamnă deja o cădere a moralului în rândul armatei ruse.

„Situația din Ucraina este, în mod clar, extrem de dinamică” a spus șeful Statelor Majore Întrunite ale armatei americane, generalul Mark Milley.

„E prea devreme pentru a face o evaluare completă, dar pentru mine e clar că inițiativa strategică a trecut acum de partea ucrainenilor”, a adăugat și șeful Pentagonului.

Ce persoană importantă a fost demisă de Vladimir Putin

Astăzi, Rusia a anunțat demiterea ministrului adjunct al Apărării, generalul Dmitri Bulgakov. Acesta era responsabil cu logistica și aprovizionarea armatei lui Vladimir Putin. Dmitri Bulgakov va fi înlocuit de generalul Mihail Miznițev, cunoscut și ca „Măcelarul din Mariupol”.

Urmăriți Playtech.ro și pe