Ucraina va primi echipamente militare „super moderne” cu care își va apăra cerul. Cine încalcă avertismentele lui Vladimir Putin

Ucraina va primi echipamente militare „super moderne
Vladimir Putin, liderul rus

Veste bună pentru Ucraina după ce ambasadorul Japoniei în Ucraina a anunțat că armata lui Volodimir Zelenski va primi echipamente militare moderne din partea a două state. Potrivit lui Sergiy Korsunsky, Ucraina își va putea apăra mai bine cerul și orașele, deși Rusia deține încă superioritate în forțele aeriene. Anunțul vine la scurtă vreme după ce ministrul rus al Apărării a amenințat cu atac nuclear, în cazul în care NATO va oferi sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei.

Amenințarea lui Putin cu atac nuclear, ignorată

În urmă cu câteva zile, ministrul rus al Apărării a avertizat statele NATO că Rusia va acționa în consecință dacă oricare dintre statele membre va furniza Ucrainei avioane și sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei.

“Suntem atenţi la declaraţiile liderilor ţărilor din NATO cu privire la intenţia de a oferi avioane şi sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei. În cazul în care vor face acest lucru, vom răspunde în consecinţă”, a transmis Şoigu, potrivit EFE.

Acesta a susținut în cadrul aceleiași emisiuni televizate că intenția de a furmiza arme letale Ucrainei este iresponsabilă, astfel că fiecare cetățean al Europei poate fi în pericol.

”Înarmarea incontrolabilă a populaţiei şi a mercenarilor exacerbează situaţia şi în cele din urmă poate crea o ameninţare chiar pentru europeni”, a adăugat acesta.

La scurtă vreme după aceste avertismente, SUA și Marea Britanie au decis să ofere Urainei echipamente militare „super moderne” cu care să-și apere mai bine orașele și cerele de atacul forței armate ruse.

„Ei au încă superioritate în forțele aeriene, în avioane și rachete, și ne așteptăm să începem să primim echipamente supermoderne de la Statele Unite și Marea Britanie pentru a ne proteja cerul și orașele.

Când lansează rachete de croazieră de la mare distanță, nu putem ajunge la locul de lansare. Trebuie să le interceptăm. De aceea avem nevoie de aceste echipamente moderne„, a transmis Korsunsky în cadrul unei conferințe de presă.

Cum se va implica Australia în războiul din Ucraina

Anunțul ambasadorului Japoniei în Ucraina a fost transmis după declarația premierului australian Scott Morrison privind trimiterea vehiculelor blindate Bushmaster în Ucraina. Acesta a explicat că aceste vehicule cu tracțiune integrală vor ajunge în cu avioane de transport Boeing C-17 Globemaster, însă nu a specificat numărul acestora. Pe lângă blindate, Australia va trimite arme, muniție și veste antiglonț.

„Nu trimitem doar rugăciunile noastre, trimitem armele noastre, trimitem muniție, trimitem ajutorul nostru umanitar, trimitem toate acestea, vestele noastre antiglonț, toate aceste lucruri și vom trimite și vehiculele noastre blindate, Bushmaster-urile noastre”, a adăugat Morrison.

Urmăriți Playtech.ro și pe