Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar de pe masa tradițională nu poate lipsi apetisanta salată de boeuf. Dar oare toată lumea știe să o prepare așa cum scrie la carte? Dacă nu știți să faceți o salată de bouef, nu e nicio problemă, pentru că chef Florin Dumitrescu vine în ajutorul tuturor gospodinelor.
Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor de sărbători. Fiind una dintre cele mai apreciate preparate de Crăciun sau Revelion, există numeroase rețete din care vă puteți inspira pentru a avea parte de un preparat gustos.
Dacă nu știați până acum, salata de boeuf a fost gătită prima dată în anul 1860 de către un bucătar belgian, iar mai apoi a devenit apreciată și la noi. Așadar, dacă vreți să preparați salata de bouef și să vă iasă perfect, este musai să știți secretele lui chef Florin Dumitrescu.
Juratul de la Antena 1 a mărturisit că cel mai important atunci când pregătim salata de boeuf este ordinea în care amestecăm legumele din ea. Conform acestuia, fiecare legumă după ce s-a fiert trebuie amestecată separat cu maioneza.
„Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile, scurse bine de zeamă. De asemenea, este foarte important ca atât legumele, cât și carnea, să fie reci în momentul în care se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziția se va înmuia și riscăm să stricăm salata”, a spus Florin Dumitrescu.
Prima dată se curăță legumele și se pun la fiert. Separat se pun și carnea la fiert. După ce au fiert toate, se lasă la răcit și vă ocupați de maioneză.
Pentru maioneză, aveți nevoie de doar patru ingrediente: un ou întreg ținut la temperatura camerei, zeama de la o jumătate de lămâie, o linguriță de muștar, ulei, sare și piper.
Toate ingredientele se pun într-un bol și se mixează pentru aproximativ 20 de secunde. Apoi, se ridică ușor mixerul și se mixează pentru încă 10 secunde până când maioneza va avea o consistență densă. Dacă observați că maioneza are un gust diferit, puteți opta pentru un alt ulei în locul celui de floarea soarelui, de exemplu, puteți folosi ulei de șofran sau canola.
După ce maioneza este gata se amestecă cu fiecare legumă în parte, abia mai apoi se încorporează toate laolaltă.
Citește și: Maioneză fără ulei, trucul gospodinelor iscusite pentru o salată de boeuf cu puține calorii