11 nov. 2021 | 15:22

Greșeala care îți strică aluatul. Ce nu trebuie să ai, sub nicio formă, în bucătărie când îl faci

Diverse
Greșeala care îți strică aluatul. Ce nu trebuie să ai, sub nicio formă, în bucătărie când îl faci
Sunt cateva reguli pe care trebuie sa le respecti

Ca să faci un aluat bun, fie el de pâine, de gogoși sau pentru orice alt preparat, trebuie să ții cont de câteva condiții.

Ce faci greșit atunci când aluatul nu îți crește

Dacă ai mai făcut până acum aluat, cu siguranță știi că, în afara cazului în care faci tarte, fursecuri sau biscuiți, ingredientele, mai ales untul și ouăle, trebuie să fie la temperatura camerei.

Pentru asta, trebuie să scoți ingredientele din frigider cu o oră înainte de a începe să faci aluatul. Cel mai important lucru este că trebuie să ai o bucătărie caldă. Adică să nu existe curent.

Asigură-te că ai toate geamurile închise la bucătărie atunci când faci aluatul, pentru că are nevoie de căldură. Asigură-te că în bucătăria ta nu există geamuri sau uși deschise și că este cald, această etapă e foarte importantă mai ales când aluatul crește.

Al doilea lucru foarte important este tipul de făină pe care îl folosești și folosirea de amidon, cel puțin pentru chifle, ca să rămână pufoase și a două zi.

Făina trebuie aleasă în funcție de tipul de aluat pe care vrei să îl faci și trebuie să o cerni înainte de o folosi.

În orice aluat se adaugă sare, la fel ca în orice prăjitură. De asemenea, pentru aluat de plăcinte, clătite sau pâine adaugă mereu 1 lingură de griș. Dacă pui griș, pâinea nu se usucă, rămâne pufoasă și aerată.

Reguli pentru un aluat perfect de fiecare dată

La aluat, mai ales la cel de clătite, adaugă pe lângă apă și puțină apă minerală. Dacă folosești bicarbonat de sodiu, stinge-l cu puțin suc de lămâie sau cu oțet.

Bicarbonatul de sodiu va face o reacție cu acidul, lucru care va face aluatul să fie pufos și să crească.

Când pui drojdie în aluat, frământatul trebuie să se petreacă în căldură, la temperatura camerei. Totodată, alimentele trebuie să fie la temperatura camerei, ca aluatul să crească bine.

Dacă faci un aluat dulce cu drojdie, trebuie să activezi drojdia punând un lichid călduț, fie că este apă, lapte sau orice altceva.

Amestecă drojdia proaspătă cu puțin lichid călduț, cât să nu te frigă la mână și aluatul va crește, odată ce drojdia s-a activat. Dacă nu vezi bule de aer la suprafața amestecului de drojdie și lichid, atunci drojdia este expirată și nu s-a activat.

Bulele trebuie să apară cam în 5-10 minute de la amestecarea cu lichidul călduț.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Generalul american Ben Hodges crede că Rusia a declanșat deja Al Patrulea Război Mondial
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Exclusiv: Sora Biancăi Drăgușanu, vacanță pe repede înainte. Unde a fost Oana Drăgușanu
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Decizie pentru șoferii cu mașini pe benzină sau motorină. Sunt taxați în plus de azi
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CINE intră de fapt în TURUL II
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro