Cum faci drojdie de casă, de fapt. Rețeta e simplă: ai nevoie de 3 ingrediente ieftine

Cum faci drojdie de casă, de fapt. Rețeta e simplă: ai nevoie de 3 ingrediente ieftine

Dacă faci pâine în casă, cu siguranță știi că gustul nu se compară cu cel al pâinii din comerț. Coaja crocantă și miezul pufos sunt elemente pe care nu le poți găsi la pâinile din comerț, decât dacă mergi la o brutărie și prinzi momentul în care este scoasă din comerț.

Cum faci drojdie de casă, de fapt

Ca să îți faci propria drojdie în casă ai nevoie de doar două ingrediente. Într-adevăr, se obține destul de dificil, însă nu în termeni de preparare, ci mai degrabă de timp. Însă poți folosi mult timp această drojdie de casă și cu siguranță îți vor ieși pâini divine.

Drojdia sălbatică, așa cum se mai numește maiaua, este ingredientul activ din orice aluat pufos sau cu creștere care ajută aluatul să crească.

Maiaua de casă se face din făină și apă. Este foarte simplu de făcut, doar că durează în jur de 7-10 zile, așa că ar trebui să o faci măcar cu o săptămână înainte să o folosești.

Iată cum se prepară drojdia de casă:

100 ml apă calduță

50 g făină albă tip 650

50 g făină de secară

Ai nevoie neapărat de un cântar și un borcan care se sigilează bine. Amestecă bine ingredientele și pune-le în borcan. Închide-l ermetic și pune-l într-o loc întunecos, unde să fie o temperatură constantă de 23-24 grade celsius.

Vei vedea că maiaua începe să formeze bule în primele zile. Ea va crește în fiecare zi și va începe să miroasă a drojdie. Lasă doar 100 g în borcan, apoi completezi cu 100 g făină și 100 ml apă. Închizi din nou ermetic și lași din nou la loc întunecat.

Procesul se repetă timp de 7-10 zile, până când mirosul devine puternic, iar volumul se dublează. Ai nevoie de minim 7 zile ca drojdia să se formeze și să fie complet activă până o vei putea folosi să faci pâine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI