Vrei să pregătești un desert cu o textură pur și simplu perfectă? Playtech Știri îți explică la ce detalii să fii atentă pentru a obține un rezultat ca în cărțile de bucate. Află în rândurile de mai jos de ce se lipește blatul de tort de tavă. Secretele cofetarilor experimentați.
Una dintre cele mai comune greșeli pe care le fac gospodinele când pregătesc prăjituri sau torturi este să nu lase blatul să se coacă atât cât este nevoie. Blatul trebuie să aibă o consistență moale, însă trebuie să fie suficient de bine copt. Este nevoie să-i verifici textura, înainte de a-l scoate de la cuptor.
Dacă nu verifici textura blatului pentru prăjitură sau tort, riști ca acesta să se lipească de tavă. Introdu în mijlocul blatului o scobitoare curată și uscată și verifică dacă se prinde compoziție pe ea. Dacă se prinde, înseamnă că blatul de tort trebuie lăsat să se coacă. În caz contrar, îl poți scoate din cuptor.
Important! Pentru a îndepărta foarte ușor blatul din tavă după ce îl scoți de la cuptor, unge tava cu unt și presară deasupra făină sau tapeteaz-o cu hârtie de copt.
Dorința multor gospodine este ca blatul pentru prăjitură sau tort să iasă pufos de la cuptor. Nu o dată se întâmplă ca acesta să fie uscat. Unul dintre motivele ce conduc la această textură greșită a blatului este temperatura la care sunt ținute ingredientele de bază cuprinse în rețetă.
Important! Este important să lași untul, ouăle și laptele la temperaatura camerei, înainte de a începe să prepari o prăjitură sau un tort. Dacă sunt prea reci, aluatul nu va forma emulsie, prin urmare prăjitura va fi oricum, numai nu pufoasă.
Ai în vedere, de asemenea, să nu amesteci prea mult timp aluatul pentru desert. Urmează instrucțiunile rețetei chiar și când vine vorba despre timpul de pregătire a prăjiturii sau tortului. Un desert copt în exces va avea o textură uscată. Din nou, poți verifica starea blatului cu o scobitoare.
În cazul în care cuptorul tău este deja încălzit sau fierbinte, ia în considerare utilizarea unui termometru alimentar, pentru a monitoriza mai bine temperatura unui blat de tort pus la copt.
Dacă vrei să prepari un desert pufos, indiferent că este vorba despre o prăjitură sau despre un tort, fii atentă la tipul de făină folosit în compoziție. Cel mai probabil, folosești făină universală. Noi îți recomandăm să o înlocuiești cu făină pentru deserturi. Astfel, blatul va fi mai pufos.