28 mart. 2024 | 14:49

Greşeala care face ca prăjiturile sau blaturile de tort să se lipească de tavă. Detaliul care îţi strică iremediabil deserturile

Diverse
Greşeala care face ca prăjiturile sau blaturile de tort să se lipească de tavă. Detaliul care îţi strică iremediabil deserturile
Secretele cofetarilor experimentați. De ce se lipește blatul de tort de tavă. Cum trebuie să procedezi pentru un rezultat perfect.

Vrei să pregătești un desert cu o textură pur și simplu perfectă? Playtech Știri îți explică la ce detalii să fii atentă pentru a obține un rezultat ca în cărțile de bucate. Află în rândurile de mai jos de ce se lipește blatul de tort de tavă. Secretele cofetarilor experimentați.

De ce se lipește blatul de tort de tavă

Una dintre cele mai comune greșeli pe care le fac gospodinele când pregătesc prăjituri sau torturi este să nu lase blatul să se coacă atât cât este nevoie. Blatul trebuie să aibă o consistență moale, însă trebuie să fie suficient de bine copt. Este nevoie să-i verifici textura, înainte de a-l scoate de la cuptor.

Dacă nu verifici textura blatului pentru prăjitură sau tort, riști ca acesta să se lipească de tavă. Introdu în mijlocul blatului o scobitoare curată și uscată și verifică dacă se prinde compoziție pe ea. Dacă se prinde, înseamnă că blatul de tort trebuie lăsat să se coacă. În caz contrar, îl poți scoate din cuptor.

Important! Pentru a îndepărta foarte ușor blatul din tavă după ce îl scoți de la cuptor, unge tava cu unt și presară deasupra făină sau tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Cum faci ca blatul să aibă textură pufoasă

Dorința multor gospodine este ca blatul pentru prăjitură sau tort să iasă pufos de la cuptor. Nu o dată se întâmplă ca acesta să fie uscat. Unul dintre motivele ce conduc la această textură greșită a blatului este temperatura la care sunt ținute ingredientele de bază cuprinse în rețetă.

Important! Este important să lași untul, ouăle și laptele la temperaatura camerei, înainte de a începe să prepari o prăjitură sau un tort. Dacă sunt prea reci, aluatul nu va forma emulsie, prin urmare prăjitura va fi oricum, numai nu pufoasă.

La ce să fii atentă când pregătești deserturi

Ai în vedere, de asemenea, să nu amesteci prea mult timp aluatul pentru desert. Urmează instrucțiunile rețetei chiar și când vine vorba despre timpul de pregătire a prăjiturii sau tortului. Un desert copt în exces va avea o textură uscată. Din nou, poți verifica starea blatului cu o scobitoare.

În cazul în care cuptorul tău este deja încălzit sau fierbinte, ia în considerare utilizarea unui termometru alimentar, pentru a monitoriza mai bine temperatura unui blat de tort pus la copt.

Dacă vrei să prepari un desert pufos, indiferent că este vorba despre o prăjitură sau despre un tort, fii atentă la tipul de făină folosit în compoziție. Cel mai probabil, folosești făină universală. Noi îți recomandăm să o înlocuiești cu făină pentru deserturi. Astfel, blatul va fi mai pufos.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Diana Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Cozonacul cu umplutură de fistic, vedetă pe masa de Crăciun. Rețeta devenită virală pe internet
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Băgați banii la saltea! Populația trebuie să se pregătească: Este momentul să fim precauți!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Pensionarii care primesc PENSII DIFERITE de la 1 ianuarie
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro