Greșeala banală pentru care șoferii plătesc scump. Ce amendă primești, chiar dacă nu ești în mașină

Greșeala banală pentru care șoferii plătesc scump. Ce amendă primești, chiar dacă nu ești în mașină
Greșeala banală pentru care șoferii plătesc scump

Pentru ce greșeală banală șoferii plătesc scump. Se primește amendă, chiar dacă nu ești în mașină. Li s-a întâmplat unor români, recent, chiar duminica trecută. Cei patru șoferi au plecat acasă cu un cuantum al amenzilor destul de consistent. Iată despre ce este vorba, mai exact, și ce a informat Jandarmeria Română. Toți șoferii trebuie să ia în considerarea informarea!

Greșeala banală pentru care șoferii plătesc scump

O greșeală banală pentru care șoferii pot ajunge să scoată bani din buzunar, Pentru patru șoferi, o ieșire la picnic în zona Masivul Rarăului s-a lăsat cu amendă. Oamenii și-au parcat mașinile chiar pe pajiștea alpină și au fost surprinși de o patrulă a jandarmilor care se afla prin zonă.

Astfel, jandarmii montani au din Municipiul Câmpulung Moldovenesc au văzut patru autoturisme ce staționau pe o pajiște alpină din apropierea Vârfului Rarău, weekendul trecut, mai exact, duminică, 21 noiembrie.

Jandarmii au pornit apoi în identificarea celor patru șoferi. Prin urmare, acelor conducători auto li s-a reamintit faptul că circulația cu autoturisme, ATV-uri, motociclete etc. este interzisă pe pajiștile permanente.

Mai mult decât atât, aceștia le-au arătat șoferilor și panoul pe care scria negru pe alb regulile de acces în acea zonă, panou care se afla chiar lângă mașinile parcate de cei patru șoferi în cauză.

Șoferii în cauză erau chiar localnici, dar jandarmii le-au aplicat două amenzi și două avertismente. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la suma de 1.000 de lei.

„Totodată, atragem atenția că circulația pe pajiști cu orice mijloace de transport, precum autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede în vederea organizării de activități sportive, de recreere și turism, fără acordul deținătorului sau al utilizatorului fondului, constituie contravenție conform Ordonanței de Urgență nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente”, a informat Jandarmeria Română.

Comportamentul agresiv în trafic, obiceiul pentru care pot primi amenzi

Șoferii din România trebuie să știe că dacă proiectul de ordonanță de urgență se va concretiza, comportamentul agresiv în trafic va fi aspru sancționat de oamenii legii. Astfel, MAI vrea să le interzică şoferilor să adopte un comportament agresiv în conducerea mașinilor pe drumurile publice.

Potrivit proiectului, se vor pedepsi destul de grav manevre precum derapările intenționate, plecările cu scârțâit de roți, drifturile făcute cu ajutorul frânei de mână. Mai mult, se modifică legea și pentru cei care sunt surprinși mergând pe contrasens pe autostradă ori pentru cei care nu respectă semnalele luminoase la trecerea cu calea ferată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI