Greșeala banală pentru care românii riscă sancțiuni usturătoare, după 15 mai. “Poate avea dosar penal”. Avertismentul ministrului de Interne

Greșeala banală pentru care românii riscă sancțiuni usturătoare, după 15 mai. “Poate avea dosar penal”. Avertismentul ministrului de Interne

Marcel Vela, ministru de Interne, declarație șocantă. Greșeala banală pentru care românii riscă sancțiuni usturătoare, după 15 mai, când România ridică măsurile de carantină națională. „Puteți suna la 112, e în zona penalului.”

Greșeala pentru care românii riscă sancțiuni usturătoare, după 15 mai

Într-un interviu acordat jurnalistului George Buhnici, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vorbit despre sancțiunile pe care le pot primi oamenii care nu respectă măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19. Conform acestuia, persoanele al căror comportament va contribui la răspândirea bolii, vor fi aspru sacționate.

Oricine se află în preajma unei astfel de persoane poate apela la ajutorul autorităților, explică Vela, fiind întrebat ce pot face cetățenii în situația în care cineva din preajma lor nu poartă mască și strănută.

„Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict”

„La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască – n.red.). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.

Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și masuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict”, a afirmat ministrul.

De asemenea, tot legat de relaxarea restricțiilor, Marcel Vela a completat că vor fi măsuri și pentru persoanele care nu își vor adapta comportamentul pentru minimalizarea riscului răspândirii virusului.

„Vor fi amenzi dacă nu aveţi mască, dacă oamenii nu îşi decalează programul ca să reducă presiunea de pe transportul public, dacă se face o altă activitate decât cea permisă, să se deschidă un restaurant sau o terasa, de exemplu. Vor fi amenzi şi pentru grupuri mai mari de trei persoane sau pentru un sport de echipă care nu este autorizat”, a precizat Vela în interviul acordat lui Buhnici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI