Când vine vorba de economii, românii vin cu tot felul de soluții pentru a nu da bani degeaba din buzunar. În plus, prețul la energia electrică s-a scumpit, așa că dacă ești în căutarea unor sfaturi pentru a face economii, trebuie să ai grijă la câteva aspecte.
Dacă ai boiler, poți face economii considerabile, fără prea multe eforturi.
Deși există diferite mecanisme în spatele acestui încălzitor de apă, ai nevoie și de o îngrijire specifică pentru a te asigura că funcționează mai bine, devine mai eficient și își prelungește durata de viață.
Având în vedere prețul gazului și a energiei electrice, este esențial să știi cum să economisești dacă ai un boiler.
Primul lucru pe care ar trebui să-l faci înainte de orice este să verifici ce tip de încălzitor de apă ai acasă pentru a avea o idee mult mai largă despre nevoile de bază pe care aparatul tău le are.
Verifică constant conductele. Verifică dacă nu există scurgeri, ai grijă ca gazul să iasă corespunzător și să ai conductele prin care circulă curate.
Pornește gazul numai când îl folosești, nu îl lăsa pornit tot timpul.
Dacă ieși din casă pentru o perioadă lungă de timp, închide bine robinetul de gaz – vei evita accidentele și în același timp nu vei permite să se producă risipă.
Nu lăsa țevile deteriorate. Verifică dacă filtrele cazanului sunt bine acoperite, astfel încât apa să circule mai bine
Redu consumul de apă fierbinte, încearcă să o folosești numai pentru baie sau duș.
Puneți boilerul cât mai aproape de baie, astfel încât să nu trebuiască să aștepți prea mult pentru ca apa să se încălzească.
Asigură boilerului o întreținere adecvată, cel puțin o dată la trei luni
Prevenirea este cheia; vei evita eventualele scurgeri, defecțiuni și probleme care vor face să crească factura.
Reglează temperatura cazanului, ar trebui să fie între 40 și 50 de grade. Remediază orice problemă ar putea să apară la boiler, pentru că ar putea ca acest lucru să se reflecte în facturi.