Greșeala banală care aduce un miros urât în mașina de spălat. Ce eroare fac mulți români

Greșeala banală care aduce un miros urât în mașina de spălat. Ce eroare fac mulți români
Cum scapi de mirosurile urate rapid si ieftin

Dacă ți s-a întâmplat și ție ca hainele să aibă un miros ciudat atunci când le scoți din mașina de spălat, înseamnă că faci această greșeală.

De ce miroase urât mașina de spălat?

Dacă mașina ta de spălat are un miros neplăcut, la fel vor mirosi și hainele pe care le speli, chiar dacă folosești detergent și balsam frumos mirositor.

Ei bine, poți elimina mirosul urât din mașina de spălat fără să fie nevoie să cheltui prea mulți bani. De fapt, ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Dacă și tu te confrunți cu mirosul neplăcut din mașina de spălat, atunci ar trebu să verfici garnitura unde ușa se închide. Din cauza umezelii, se poate forma mucegai chiar pe acea garnitură, mai ales dacă nu obișnuiești să aerisești mașina de spălat, ținând ușa deschisă după fiecare ciclu de spălare.

Dar mucegaiul nu apare doar în garnitura de la ușă, ci poate fi și în cuva mașinii de spălat. Dacă folosești prea mult sau prea puțin detergent, poți să te confrunți cu mirosuri neplăcute. Și dacă faci greșeala de a folosi prea puțin detergent și speli hainele la temperaturi scăzute, mașina de spălat va mirosi urât la interior.

Pentru a scăpa de aceste neplăceri, umple sertarul de detergent până la linia de marcaj atunci când o pui în funcțiune.

Cum scapi de aceste mirosuri rapid

Curăță garnitura mașinii de spălat cu o cârpă îmbibată în oțet. Elimină urmele de mucegai și fă același lucru și pentru recipientul în care se pune detergentul și balsamul.

Poți curăța recipientul cu 250 ml de clor și 120 g de bicarbonat. Poți folosi și 500 ml de oțet, 30 ml de bicarbonat de sodiu și 30 de ml de apă.

Pentru a scăpa de mirosul urât din cuvă, adaugă cam 120 de grame de bicarbonat de sodiu înăuntru și pornește mașina la 90 de grade, fără nicio haină.

O altă variantă este să pui oțet în locul în care pui detergent și să pornești mașina la un ciclu normal, la o temperatură mare.

Asigură-te că nu ai nimic în cuva mașinii, astfel încât toate depunerile să se topească și să scapi de mirosurile neplăcute care se pot imprima în țesăturile hainelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI