04 mai 2021 | 09:30

Golf în România. Cât costă o partidă, de fapt, și care sunt singurele județe unde poți juca

Diverse
Golf în România. Cât costă o partidă, de fapt, și care sunt singurele județe unde poți juca

Se spune că golful este sportul practicat de oamenii bogați. Este considerat o activitate nobilă și se poate juca și în România.

Unde poți juca golf în România

Țara noastră nu stă extrem de bine la capitolul terenuri de golf, însă există câteva zone în care iubitorii acestui sport îl pot practica.

Unul dintre aceste locuri este la câțiva kilometri de Alba Iulia, pe malul Mureșului, unde un investitor privat a amenajat cel mai mare teren de golf din România. Aceste teren are cel mai lung parcurs din Europa, pe o suprafață de 62 de hectare, iar investiția depășește 15 milioane de euro.

“Suntem la doar 5 kilometri de Alba Iulia şi când intri aici te rupi de absolut toată agitaţia şi toată gălăgia din oraş şi te bucuri de linişte de privelişte superbă şi faci pe lângă asta şi un sport nobil: golful”, a spus Alina Ștefan, managerul clubului.

Se pare că cei mai mulți jucători sunt din Transilvania, însă în ultima perioadă oameni din toată țara vin aici. Nu îți trebuie mulți bani ca să joci golf, însă investiția în echipament poate să ajungă la câteva mii de euro.

“Mi-am făcut un obicei să joc oriunde în lume o partidă de golf. În Australia, Austria, Germania, peste tot unde am călătorit. Acest teren este la standardele care sunt şi afară. Preţurile în exterior, în funcţie de calitatea terenului, sunt mai ridicate”, spune Cristian Dorin Dinu, jucător de golf din Timişoara, potrivit ȘtirileProTv.

Cât costă o partidă de golf

În România mai sunt terenuri de golf în Teleac, jud. Alba, Pianu de Sus, jud. Alba, Cluj-Napoca, jud. Cluj, Sânpaul, jud. Cluj, București, Potigrafu, jud. Prahova, Breaza, jud. Prahova și Ineu, judeţul Bihor.

Pentru o singură partidă, cei care vor să joace golf în Cluj trebuie să scoată din buzunar 130 de lei, în timp ce începătorii care vor să exerseze pot închiria echipamentele pentru 40 de lei pe oră.

“Avem un profesor de golf, pot lua lecţii, pot exersa, iar pe urmă pot intra pe terenul de golf”, spune Cristian Jimborean, administratorul unui teren de golf.

Sunt mulți români pasionați de golf care preferă să meargă în Bulgaria, unde sunt terenuri spectaculoase pe malul Mării Negre.

 “Faptul că le-au construit toate, unul lângă celălalt, le-a generat şi succesul acelei zone. Pentru că un jucător de golf, dacă merge într-o vacanţă de golf, cel mult de două ori joacă pe acelaşi teren, în rest, vrea diversitate, vrea satisfacţia jocului pe cât mai multe terenuri de golf”, spune Nicolae Căpușan, președintele unui club de golf.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro