Gogoși mari și pufoase a la chef Sorin Bontea. Ce rețetă secretă are vedeta Antena 1

Gogoși mari și pufoase a la chef Sorin Bontea. Ce rețetă secretă are vedeta Antena 1
Gogosi mari si pufoase a la chef Sorin Bontea. Ce reteta secreta are vedeta Antena 1

Ți-e poftă de ceva dulce și nu știi ce rețetă să prepari? Dacă încă mai cauți desertul perfect pentru toată familia, noi îți propunem rețeta de gogoși mari și pufoase a lui chef Sorin Bontea. Sunt demențiale! Pentru ca gogoșile să iasă extrem de moi și aerate, celebrul jurat de la Antena 1 are un secret.

Rețetă de gogoși mari și pufoase a lui chef Sorin Bontea

Rețeta de gogoși mari și pufoase a lui chef Sorin Bontea merită salvată în carnețelul cu dulciuri și repetată ori de câte ori vrei să-ți răsfeți papilele gustative. Aceste gogoși babane sunt un adevărat curcubeu de arome pe cerul gurii.

Într-un videoclip postat pe internet, celebrul Sorin Bontea ne dezvăluie o rețetă de gogoși pufoase și mari. Ce trucuri secrete folosește bucătarul pentru acest desert. După ce încerci aceste minunate dulciuri, te vei îndrăgosti de rețeta de gogoși chef Sorin Bontea de la prima înghițitură.

Cum se prepară celebrele dulciuri. Rețeta pas cu pas

Pentru prepararea acestor gogoși mari și pufoase, ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 grame de făină, două ouă; 100 grame de zahăr; 80 grame de unt topit; coajă de lămâie rasă și uscată; coajă de portocală; 11 grame de drojdie; un vârf de linguriță de sare; esență de vanilie sau extract și 250 de ml de lapte.

Așa se prepară gogoșile lui chef Sorin Bontea. Pentru aluatul acestei rețete, celebrul bucătar folosește un malaxor planetar. Dacă nu ai așa ceva în bucătărie, poți face rețeta și la mână.

Mai întâi, adaugă în malaxor laptele călduț, zahărul și drojdia, apoi coaja de portocală și cea de lămâie. Laptele trebuie să fie cald, pentru că hidratează aluatul. Amestecă ușor cu un tel toate ingredientele. Lasă amestecul deoparte, preț de 10 – 15 minute, pentru a se activa drojdia. După ce a trecut un sfert de oră, adaugă în amestec sarea, extractul de vanilie, untul topit și ouăle. Din nou amestecă. La final, adaugă făina și continuă să amesteci. Dacă simți că mai trebuie făină, mai toarnă puțin.

Ce truc secret are chef Sorin Bontea pentru gogoși mari și pufoase

Dacă te întrebi care este secretul unor gogoși mari și pufoase, celebrul bucătar are răspunsul. Coca trebuie să fie destul de moale. Apoi trebuie să adaugi și o lingură de ulei și să frămânți puțin aluatul la mână. Chef Bontea recomanda ca aluatul să fie lăsat să crească. În acest caz, juratul de la Antena 1 lasă coca la dospit timp de o oră.

După ce a stat la dospit și aluatul a crescut, întinde coca și formează forme cu paharul. Este important de menționat faptul că micile gogoși mai trebuie lăsate la crescut încă jumătate de oră. După cele 30 de minute, prăjește gogoșile în ulei încins. Pentru alte rețete Sorin Bontea, intră pe paginile de socializare ale celebrului bucătar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI