Cum faci cea mai bună prăjitură cu nucă și bezea. Ingredientele secrete pentru o rețetă perfectă

Cum faci cea mai bună prăjitură cu nucă și bezea. Ingredientele secrete pentru o rețetă perfectă
Rețetă pentru prăjitură cu nucă și bezea

În cazul în care îți dorești să îi mulțumești pe cei mari, dar și pe cei mici cu o prăjitură delicioasă, rețeta succesului s-a aflat! Prăjitura cu nucă și bezea te scapă de fiecare dată din impas datorită combinației de ingrediente simple, dar de efect.

Prăjitură cu nucă și bezea. Toată familia o să fie mulțumită

Rețetele de dulciuri și prăjituri sunt numeroase, dar puține preparate îndeplinesc cerințele gurmanzilor sau copiilor. Acest preparat este ușor de gătit, așa că nu o să petreci foarte mult timp în bucătărie în momentul în care vrei să îl pui pe masa oamenilor dragi din viața ta.

De asemenea, este perfect pentru orice anotimp, iar nuca este delicioasă în momentul în care este combinată cu bezeaua. Acest desert o să te cucerească pentru totdeauna, așa că nu mai aștepta și lasă la iveală talentul în bucătărie pentru a te îndulci cu un preparat plin de savoare.

Pentru blat, o să ai nevoie de 300 de grame de făină, 200 de grame de unt, 4 gălbenușuri de ou, 10 grame de zahăr vanilat, 40 de grame de zahăr și un pliculeț de praf de copt. Compoziția de nucă o să fie făcută din 250 de grame de miez de nucă.

Secretul s-a aflat. De ce ingrediente simple ai nevoie

Atunci când vine vorba despre bezea, este nevoie să ai 10 grame de amidon, 180 de grame de zahăr pudră și 4 albușuri de ou. Crema o să fie făcută din 40 de grame de zahăr, 400 de ml de lapte, 40 de grame de amidon, 2 gălbenușuri de ou și 10 grame de zahăr vanilat.

Începe prin a amesteca zahărul vanilat, făina, zahărul, untul și cele 4 gălbenușuri de ou până se formează un aluat. Presară puțină făină pe masă și întinde aluatul. După acest pas, el trebuie să fie pus într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, presărând apoi miezul de nucă tocat.

Tava cu aluat trebuie să fie introdusă în cuptorul setat la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute, iar apoi lăsată la răcit cât timp se pregătește bezeaua. Într-un vas se amestecă amidonul, zahărul și albușurile de ou până când se obține o spumă densă.

Trucuri pentru desert. O să te lingi pe degete

Aceasta din urmă se întinde peste nuca din aluat, nivelându-se cu ajutorul unui cuțit. Tava ornată cu bezea trebuie să fie lăsată timp de 20 de minute la o temperatură de 150 de grade Celsius, iar în momentul în care este scoasă din cuptor, prăjitura o să fie tăiată în două.

Prăjitura cu nucă și bezea nu ar fi la fel de delicioasă fără cremă! Aceasta se prepară prin a amesteca zahărul, amidonul, laptele și zahărul vanilat cu un tel într-o cratiță. În momentul în care se obține un amestec omogen, recipientul trebuie să fie pus pe foc.

Amestecă încontinuu până când obții o cremă de culoare gălbuie. Acest amestec trebuie să fie așezat deasupra unei bucăți de prăjitură, cealaltă fiind pusă deasupra cremei, iar apoi poți să introduci tava la frigider timp de 30 de minute pentru a gusta, ulterior, din cel mai inedit desert.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI