Gigi Becali plătește pentru greșelile fanilor. Ce amendă trebuie să achite patronul FCSB

Gigi Becali plătește pentru greșelile fanilor. Ce amendă trebuie să achite patronul FCSB
Gigi Becali a fost încântat de atmosfera creată de fanii FCSB, dar trebuie să plătească pentru unele atitudini de-ale acestora

Gigi Becali plătește pentru greșelile fanilor. FCSB s-a calificat în play-off-ul Conference League după ce a trecut de slovacii de la Dunajska Streda. Pentru că au ajuns în această fază, vicecampioana beneficiază de suma de 750.000 de euro. Pe de altă parte, Gigi Becali trebuie să achite „nota de plată” pentru anumite atitudini ale ultrașilor, pe care UEFA le-a considerat rasiste, lucru ce s-a întâmplat atât în returul cu Saburtalo Tbilisi, din turul 2, cât și în meciul cu Dunajska Streda.

Gigi Becali plătește pentru greșelile fanilor FCSB

Gigi Becali plătește pentru greșelile fanilor. FCSB s-a calificat în play-off-ul Conference League. Joia trecută, vicecampioana a  trecut de Dunajska Streda cu scorul general de 2-0. Partida retur s-a desfășurat pe Arena Națională, în fața a 40.000 de spectatori ce au creat o atmosferă senzațională.

Chiar dacă nu a fost prezent pe stadion, Gigi Becali a fost impresionat de spectacolul și susținerea oferite de fani. El a afirmat că va reveni în tribune dacă FCSB se va califica în grupele Conference League.

„Pe mine mă impresionează cel mai mult publicul ăsta, începem să fim ca pe vremuri. Nici nu suntem într-o fază avansată, e frumos. Eu o să vin la meciuri, numai dacă jucăm în grupe, să fie fără emoții”, s spus Becali după meciul cu Dunajska.

Ce amendă trebuie să achite patronul FCSB

Gigi Becali nu are parte doar de bucurii din partea fanilor. Chir și după returul cu Saburtalo Tbilisi, din turul 2, scor 4-2, UEFA a decis amendarea clubului cu 50.000 de euro pentru scandări rasiste. De asemenea, una dintre peluze a fost închisă la meciul cu Dunajska.

Gigi Becali era nervos la acea vreme din caua amenzii pe care trebuia s-o plătească.

„Datorită suporterilor m-am reîntors și m-am convins, dar vreau să le transmit așa, nu mai vreau să plătesc bani, am plătit 50.000 de euro aseară, ne-a amendat UEFA. Sunt bani mulți, e adevărat, îmi place spectacolul, dar voi faceți rău clubului.

Sunt eu de vină că vreți voi să strigați „Am avut și vom avea mereu boală pe țigani”? Dăm 50.000 de euro amendă, e o avere!”, a spus Becali, conform sport.ro.

Acum, Gigi Becali se află într-o situație asemănătoare. UEFA a decis să amendeze cu încă 30.000 de euro, din cauza unui steag afișat de ultrașii din peluză, care a fost considerat de observatorul de joc ca având însemne neonaziste, a anunțat gsp.ro. Steagul conținea un cap de ultras, cu cagulă pe față, care era imprimat pe o cruce albă pe fundal negru. Oficialul UEFA a interpretat că acel steag conține crucea celtică și automat a considerat-o un însemn neonazist, scrie aceeași sursă.

Joi, la meciul cu Viking, ambele peluze vor fi închise

În plus, FCSB trebuie să achite încă o amendă suplimentară de 15.250 de euro pentru alte incidente petrecute la meci, precum blocarea scărilor la Peluza Nord, aruncarea de obiecte și aprinderea de torțe. În total, 45.250 de euro, ceea ce face ca „nota de plată” pentru Becali, din cauza ultrasilor, să fie de peste 95.000 de euro după cele două jocuri.

Echipa lui Becali va juca, joi, 18 august, contra norvegienilor de la Viking Stavenger, în manșa tur a play-off-ului Conference League. Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, a dezvăluit că UEFA a decis să închidă ambele peluze de pe Arena Națională la acest meci. Aceasta înseamnă aproape 25.000 de locuri indisponibile, dintr-un total de 55.000, capacitatea maximă a stadionului.

Prin urmare, doar cel mult 30.000 de fani vor putea viziona din tribune meciul cu Viking. Returul va avea loc pe 25 august, pe terenul formației norvegiene. În caz de calificare, gruparea patronată de Gigi Becali va fi recompensată cu aproape 3 milioane de euro de către UEFA.