Gigi Becali nu se mai uită la bani. Pe ce a dat 150.000 de euro patronul FCSB

Gigi Becali nu se mai uită la bani. Pe ce a dat 150.000 de euro patronul FCSB
Gigi Becali a decis să nu se mai uite la bani și să cheltuiască sume importante cu FCSB

Gigi Becali nu se mai uită la bani. Patronul FCSB și-a schimbt strategia, după ce l-a vândut pe Florin Tănase cu 3 milioane de euro și a adulmecat și milioanele de euro pe care i le-ar aduce o calificare a echipei sale în grupele Conference League. Gigi Becali vrea să se asigure că niciun alt club nu va mai beneficia de vreo sumă dintr-un viitor transfer al jucătorilor săi, așa că e dispus să plătească pentru a-i avea 100% în proprietate.

Gigi Becali nu se mai uită la bani

Gigi Becali nu se mai uită la bani. Patronul FCSB parcă a și uitat vremea în care declara că nu va mai investi nicio sumă în echipă. În ultime vreme, lucrurile par să meargă mult mai bine pentru finanțele vicecampioanei. Florin Tănase a fost vândut cu 3 milioane de euro la Al-Jazira, au venit banii și din transferul lui Moruțan la Galatasaray, dar și cei de la noul sponsor. Plus suma ce ar putea fi obținută prin calificarea în grupele Conference League.

„Eu am zis că mă retrag când dau bani de la mine. Acum nu mai dau bani de la mine. 2,1 milioane pe Moruțan (n.r. – banii din transferul jucătorului la Galatasaray), cu 3 milioane pe Tănase, sunt 5 milioane. Și încă 1,5 de la sponsorul principal. E vorba de câștigat bani, e business.

Sunt cu un picior în Conference League. Doar dacă Dumnezeu nu vrea, nu ne calificăm. Play-off-ul va fi mai ușor. Eu forțez să iau 6-7 milioane din Conference. Dacă trecem de ăștia, luăm 900.000. Pentru play-off, încă 700.000. Sunt vreo 5 milioane numai când intri. Poți lua 10 milioane în Conference. Se iau mulți bani și din bilete”, a declarat Gigi Becali la digisport.ro.

Pe ce a dat 150.000 de euro patronul FCSB

Prin urmare, Gigi Becali a decis să „spargă pușculița”. El a dat 1,7 milioane de euro pe David Miculescu, luat de la UTA, iar acum vrea să se asigure că un alt jucător va fi în proprietatea sa 100%. Iar cel vizat de portarul Ștefan Târnovanu, curtat cu oerte generoase de echipe din Europa.

„Am și ofertă de 5 milioane pentru Târnovanu. Au zis prima dată că dau 2 milioane, după trei zile m-au întrebat dacă îl dau pe 5 milioane. Sunt două echipe care îl vor, una din Portugalia și una din Franța.

Domnule, vin să negocieze la 5 milioane de euro. Dacă am 5 milioane, mă mai interesează cine apără în locul lui? Mă duc eu în poartă! E adevărat, e portar de viitor, dar sunt 5 milioane. Nu pot nici eu să rezist”, a dezvăluit Gigi Becali pe 4 august, la Digi Sport.

Ulterior, Becali s-a repliat și a declarat că nu mai vorbește de transferuri decât după meciul de joi, din turul 3 al Conference League, contra slovacilor de la Dunajska Streda. Dar conform GSP, latifundiarul a decis recent să cumpere procentele pe care Poli Iași le mai avea dintr-un viitor transfer al portarului. Astfel, Becali a plătit 150.000 de euro pentru 15% din drepturile asupra lui Târnovanu, din informațiile obținute de Gazeta Sporturilor. Crescut de Poli Iași, goalkeeperul de 22 de ani a fost cumpărat de FCSB în iarna lui 2020, cu 200.000 de euro.

Dacă Gigi Becali va fi de acord cu transferul lui Târnovanu, în poarta vicecampioanei va reveni, cel mai probabil, Andrei Vlad, fostul titular. Pentru Becali, o eventuală vânzare a lui Târnovanu pentru 5 milioane de euro ar însemna un profit uriaș, dacă ținem cont că, în total, el a plătit doar 350.000 de euro pentru acesta.