Gigi Becali l-a convins pe Gino Iorgulescu. Ce a decis LPF în privința meciurilor FCSB, U Craiova și CFR Cluj din etapa a 6-a a Superligii

Gigi Becali l-a convins pe Gino Iorgulescu. Ce a decis LPF în privința meciurilor FCSB, U Craiova și CFR Cluj din etapa a 6-a a Superligii
Gigi Becali a convins Liga Profesionistă de Fotbal condusă de Gino Iorgulescu să ia o decizie favorabilă pentru cele trei echipe românești angrenate în play-off-ul Conference League

Gigi Becali l-a convins pe Gino Iorgulescu. Joi seară, cele trei echipe românești angrenate în play-off-ul Conference League au disputat partidele tur. Cea mai „în pierdere” a fost FCSB, care a pierdut pe Arena Națională, cu Viking, scor 1-2, în timp ce U. Craiova și CFR Cluj au remizat. Gigi Becali s-a revoltat când a auzit că norvegienii de la Viking și-au amânat două partide din campionat și a cerut amânarea jocurilor celor trei echipe românești, programate să joace duminică în Superligă.

Gigi Becali l-a convins pe Gino Iorgulescu

Gigi Becali l-a convins pe Gino Iorgulescu. Seara de joi s-a încheiat în „coadă de pește” pentru cele trei echipe românești care au jucat turul play-off-ului Conference League. Toate păstrează șanse de calificare în grupe, după cum toate pot fi eliminate

FCSB a pierdut pe teren propriu cu norvegienii de la Viking Stavanger, scor 1-2, în fața a 30.000 de fani entuziaști. CFR Cluj a remizat în deplasare cu slovenii de la Maribor, scor 0-0, iar Universitatea Craiova a terminat tot la egalitate, pe stadionul din Turnu Severin, cu Hapoel Beer Sheva, din Israel scor 1-1. Partidele retur vor avea loc joia viitoare, 25 august, toate partidele începând de la ora 20.00.

Ce a decis LPF în privința meciurilor FCSB, U Craiova și CFR Cluj din etapa a 6-a a Superligii

Gigi Becali s-a declarat optimist în privința calificării, precizând că că Viking este „cea mai slabă echipă pe care am văzut-o în cupele europene”. Totuși, patronul FCSB s-a arătat revoltat că echipele românești n-au putut să-și amâne partidele din campionat înainte și după aceste meciuri importante de calificare, așa cum au făcut cei de la Viking, adversara FCSB.

„Noi, CFR și Craiova am făcut cerere la Ligă să amâne meciurile. Echipele din celelalte țări cum pot să amâne meciuri? Lui Gino îi este frică. Dar acum trebuie să îi frică dacă nu amână. Toata țara e împotriva lui dacă nu amână acum.

Cine ține fotbalul? CFR, FCSB, Craiova. Dacă nu ajuți aceste echipe, ca să ajuți fotbalul românesc, atunci rămâi cu Târgoviște și cu Botoșaniul.

Ce regulament ar încălca? Ce zece zile? Liga face regulamentul. Nu e vorba că face pentru unul, ci face pentru fotbal. Eu cred că nu mai poate să refuze Liga cererea. Cum pot să amâne norvegienii două meciuri la rând și noi nu putem? Liga trebuie să țină cont de lumea fotbalului”, a spus Gigi Becali la Pro Arena.

Când se vor juca restanțele

Duminică, echipa lui Gigi Becali era programată să joace în deplasare cu FC Botoșani, în etapa a 6-a a Superligii. În aceeași zi, 21 august, CFR Cluj avea meci la Mediaș cu FC Hermannstadt, iar Universitatea Craiova trebuia să o înfrunte pe Chindia Târgoviște, la Ploiești.

Apelul lui Becali și al celorlalte două cluburi n-a rămas fără ecou. Astfel, Liga Profesionistă de Fotbal condusă de Gino Iorgulescu a decis să amâne partidele din campionat, de duminică, ale celor trei echipe.

„Liga Profesionistă de Fotbal sprijină, cu tot ce este posibil, parcursul celor trei echipe angrenate în lupta pentru calificarea în grupele UEFA Conference League.

În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții cluburilor și ai partenerului media, LPF a decis amânarea unor partide din etapa a 6-a.

Astfel, meciurile FC Hermannstadt – CFR 1907 Cluj, AFC Chindia Târgoviște și FC Botoșani – FCSB, care urmau să se dispute duminică, 21 august, vor fi reprogramate la date și ore care va fi comunicate ulterior, cel mai probabil în intervalul 24-25 septembrie”, a transmis LPF într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Rămâne de văzut dacă acest lucru va ajuta cele trei echipe să se califice în grupele Conference League, performanță pentru care fiecare club ar primi câte 3 milioane de euro de la UEFA.