Gigi Becali își face biserică în Pipera. Ce moment din viață l-a inspirat să o construiască

Gigi Becali își face biserică în Pipera. Ce moment din viață l-a inspirat să o construiască

Gigi Becali nu se dezminte. Finanțatorul FCSB, care a pozat de multe ori într-un om religios, construiește o biserică destul de aproape de casa sa, în Pipera.

Gigi Becali își face biserică în Pipera

Gigi Becali nu se ocupă doar de fotbal, latifundiarul din Pipera a fost destul de activ de când în România s-a instituit starea de urgență, din cauza pandemiei. Donațiile sale către spitale, lupta pe față cu autoritățile în preajma Paștelui, când a vrut să împartă personal Lumina Sfântă credincioșilor ortodocși, l-au scos în prim-plan pe Gigi Becali. Evident că și declarațiile sale au făcut deliciul internauților și au fost sarea și piperul emisiunilor tv. Dincolo de toate, finanțatorul FCSB a arătat că atunci când își pune ambiția, chiar realizează ceea ce-și propune. Este cazul și acum, iar biserica pe care o construiește destul de aproape de reședința sa prinde contur.

Visul lui Gigi Becali este să definitiveze construcția chiar în acest an, pentru a o pune cât mai curând la dispoziția credincioșilor. Este încurajat și de soția sa, Luminița, alături de care a fost surprins zilele trecute. Echipa de muncitori angajată de Becali a beneficiat de cazare și masă și a muncit în continuu și pe timpul pandemiei. Construcția se ridică în rondul de la Pipera, un loc ales după ce Gigi Becali s-a sfătuit cu omul său de încredere, Sandu Tudor, și a obținut toate autorizațiile și avizele de construire de la Primărie, informează Click!, care a surprins imagini de pe șantierul unde se lucrează la foc automat.

 

Biserica din Pipera prinde contur Sursa foto: Click!

Ce moment din viață l-a inspirat pe Gigi Becali să construiască biserica

Gigi Becali supraveghează îndeaproape construcția bisericii din Pipera. Întrucât e o dorință mai veche a latifundiarului de a mulțumi astfel divinității prin înălțarea acestui lăcaș de cult. De mai bine de zece ani are în cap acest proiect și i se trage de la un meci de fotbal. Steaua a disputat în 2008 o „dublă” importantă în tururile preliminare ale Ligii Campionilor, cu turcii de la Galatasaray, iar Becali a mărturisit că în acele momente s-a gândit să construiască o biserică dacă echipa sa va trece de turci. Ei bine, Steaua s-a calificat mai departe, după 2-2 la Istanbul și 1-0 la București. Becali s-a gândit la făgăduința sa și în perioada în care a stat în închisoare, în momente de introspecție.

„Este un proiect la care m-am gândit înainte de meciul cu Galatasaray. I-am făgăduit lui Dumnezeu încă de atunci că, dacă noi îi vom elimina pe turci, eu voi face o biserică”, a povestit Becali pentru ProSport.

Biserica din Pipera se înalță spectaculos, iar Gigi Becali probabil își face planuri pentru momentul în care credincioșii vor veni aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI