Gigi Becali, învins la tribunal! Lovitura dură primită de latifundiar la final de săptămână

Gigi Becali, învins la tribunal! Lovitura dură primită de latifundiar la final de săptămână
Gigi Becali a fost învins de FRF în toate instanțele de judecată

Gigi Becali, învins la tribunal! Patronul FCSB a pierdut încă un proces cu FRF. Latifundiarul s-a opus, încă de la început, ideii federației de înființare de echipe feminine drept condiție a licențierii grupărilor din Liga 1. Gigi Becali fusese chiar și suspendat și amendat, în 2020, pentru declarații ce au fost considerate „sexiste, el considerând că „fotbalul nu e pentru femei”.

Gigi Becali, învins la tribunal!

Gigi Becali, învins la tribunal! Patronul FCSB se luptă de aproape 3 ani cu FRF contra deciziei acesteia ce prevede înființarea de echipe feminine drept condiție pentru licențierea grupărilor din Liga 1. Latifundiarul a mers chiar și la TAS în această problemă, dar fără succes.

Gigi Becali a fost, de asemenea, suspendat și amendat de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF, în 2020, după declarațiile sale referitoare la fotbalul feminin. El primit o suspendare de 4 luni și o penalitate sportivă de 65.000 de lei. De asemenea, clubul FCSB a fost amendat cu 10.000 de lei.

„Am pierdut la TAS cu fotbalul feminin, acum mergem mai departe, în civil, în tribunalul din România. Ne luptăm până la final pentru dreptate. Dacă nu primim răspuns favorabil, înseamnă că nu avem dreptate.

Noi funcționăm în România drept societăți comerciale. Nu poți să mă obligi să fac fotbal feminin, sunt societate comercială, nu poți să-mi impui pe ce să cheltui banii mei. Vedem ce zice judecătorul”, spunea Gigi Becali, la acea vreme.

Lovitura dură primită de latifundiar la final de săptămână

Gigi Becali a fost nevoit să înființeze o asemenea formație, pentru ca FCSB să primească licența, dar omul de afaceri și-a continuat lupta în instanță contra deciziei FRF

„Noi deja avem echipă de fotbal feminin. Am dat 5.000 de euro și avem echipă. Eu iubesc foarte mult femeile. Și mă gândesc: „bă, dacă îi dă o minge în țâță?”. Mie îmi e milă de femei. Mie tare îmi e teamă să nu îi dea cu mingea în țâță”, declara Gigi Becali, în august 2020, la Digi Sport.

Acum, Gigi Becali a pierdut procesul prin care au contestat decizia FRF și LPF legată de introducerea obligativității echipelor de fotbal feminin pentru obținerea licențelor echipelor din Liga 1. Conform ProSport, Tribunalul București a respins ca neîntemeiată cererea celor de la FCSB.

Va plăti și cheltuielile de judecată

Mai mult, în punctul de vedere transmis de UEFA s-a menționat că aceasta acordă toată atenția fotbalului feminin și că are în vedere o strategie care poziționează fotbalul feminin ca una dintre cele patru priorități din prezent până în anul 2024.

Tribunalul București a respins ca neîntemeiată cererea celor de la FCSB. Mai mult, în punctul de vedere transmis de UEFA s-a menționat că aceasta acordă toată atenția fotbalului feminin și că are în vedere o strategie care poziționează fotbalul feminin ca una dintre cele patru priorități din prezent până în anul 2024.

Gigi Becali, mai precis, clubul pe care-l patronează va trebui să plătească și cheltuielile de judecată, în valoare de 5.000 de lei. FRF cerea cheltuieli de judecată de 59.100 de lei, însă Tribunalul a decis că suma nu e conformă cu realitatea.