Gigi Becali, într-un război neobișnuit. Banii sunt miza: de unde a pornit totul, de fapt

Gigi Becali, într-un război neobișnuit. Banii sunt miza: de unde a pornit totul, de fapt
Gigi Becali promite de mulți ani că va recupera numele, sigla și marca Steaua. Dar pierde procesele pe bandă rulantă

Gigi Becali a ajuns să se războiască tocmai cu televiziunile, după ce ani de-a rândul colaborarea a decurs perfect între cele două părți. Patronul de la FCSB își rupea jumătate de zi ca să stea în direct pe la diverse emisiuni, iar jurnalele TV duduiau cu filosofiile lui în cealaltă jumătate. Toată lumea fericită! Dar este deja aproape o lună de când s-a rupt lanțul de iubire. Iar totul a pornit de la bani, așa cum scriu cei de la Fanatik.ro. De la cei 700.000 de euro pe care deținătoarele drepturilor TV vor să îi ceară ca penalizare pentru cluburile din Liga 1.

Șapte meciuri nu din ediția trecută de campionat au fost anulate din cauza problemelor pe care cluburile le-au avut cu pandemia de coronavirus. Iar televiziunile nu văd nici un motiv pentru care ele ar trebui să își asume această pierdere și să plătească pentru partide pe care nu le-au transmis. Au trimis un act adițional la LPF prin care au cerut să le fie scăzută suma de 700.000 de euro pentru respectivele partide.

Televiziunile spun că LPF și Becali le-au promis în meciuri ale echipei Steaua, dar ÎCCJ a decis că Steaua e în Liga 3

Gigi Becali este furios pentru că televiziunile vor să taxeze cluburile din Liga 1 cu aproximativ un milion de euro.

Becali a luat foc la auzul propunerii venite de la televiziuni. A urmat circul pe care l-a făcut în fața sediului LPF, într-o conferință de presă organizată ad-hoc. Cea în care la final a rupt actul trimis de televiziuni, l-a aruncat pe jos și l-a călcat în picioare. Iar apoi l-a chemat pe Ionuț Luțu să curețe mizeria pe care o făcuse.

De atunci, Gigi Becali nu a mai intrat în direct la TV. Ba chiar amenință televiziunile că va ataca în instanță decizia lor de nu achita cei 700.000 de euro. Doar că deținătorii drepturilor TV au și ei un plan de contraatac. Dacă Becali merge mai departe cu amenințările sale, televiziunile sunt gata să îl reclame la rândul lor. Vor reclama că au fost păcălite în 2014, când a fost semnat primul contract de drepturi TV pentru sistemul cu play-off / play-out.

S-a făcut asta pentru a avea patru Steaua – Dinamo pe an. Dar instanțele de judecată au decis doar câteva luni mai târziu că FCSB nu este Steaua. Iar televiziunile care au insistat să îi spună Steaua, pentru a-și salva ratingurile, au fost amendate de CNA. Ceea ce înseamnă că televiziunile au fost păcălite de Becali și de LPF, care promiseseră meciurui ale echipei Steaua. Așa că ruptura dintre Becali și televiziuni se poate transforma într-un război în instanțe în cel mai scurt timp.