Gigi Becali îşi umilește angajații. Le dă o avere pe an ca să-și bată joc de ei

Gigi Becali îşi umilește angajații. Le dă o avere pe an ca să-și bată joc de ei
Gigi Becali nu ascultă de părerea angajaţilor săi. Îi plăteşte ca să îi umilească

După FC FCSB – Dinamo 1-0, Gigi Becali s-a oprit să ofere declaraţii reporterilor strânşi să îl aştepte. Fără să coboare din maşină, de pe locul din dreapta, a început să îşi explice filosofia despre fotbal. Acea filosofie care a dus-o pe FCSB pe locul 5 în Liga 1. Dar absurdul situaţiei nu venea din declaraţiile lui Becali. Culmea! Ci mai degrabă de pe locul şoferului. Acolo, Ionuţ Luţu aştepta cuminte ca patronul să încheie conversaţia. Privea în gol, zâmbea când tonul lui Becali o cerea.

Să privim încă o dată tabloul dezolant. Gigi Becali explică jurnaliştilor cum a subordonat-o pe Dinamo. Prin schimbările pe care i le-a trimis lui Vintilă. Şi cum i-a făcut el tactica antrenorului. Asta în timp ce un fost internaţional român aşteaptă cuminte să poată să pună din nou maşina în mişcare. Luţu nu este şoferul lui Becali, dacă asta aţi crezut. Ar fi fost bine pentru el. E omul bun la toate, face orice are nevoie Becali. Şi îşi aşteaptă cuminte banii pentru asta.

Mesajul lui Gigi Becali pentru MM Stoica: „Şi-a dat seama că trebuie să stea în ascultare de stăpân”

Când îşi alege angajaţii, Gigi Becali are un singur criteriu. Să se lase umiliţi. Există şi un rebel în grup, pe care marele patron îl ţine doar pentru că îl simpatizează. Acela este Mihai Stoica, omul care a trăit o perioadă cu impresia că el chiar are un cuvânt de spus. S-a prins între timp că nu e cazul, dar aştaptă cuminte ziua de salariu.

„MM Stoica şi-a dat seama că trebuie să stea în ascultare. Când stai în ascultare, stai în ascultare de stăpân! El lucrează, trebuie să își facă serviciul lui. El e prieten foarte bun cu Alexandru Tudor.

Ieri au stat șase ore la bază (n.r. baza de la Berceni a echipei), au vorbit pe teme de credință și m-au sunat seara și au zis ‘Ne dai binecuvântarea ta să nu venim mâine (n.r. azi) la antrenament și să mergem la priveghere de noapte la mănăstirea din Drăgănești?’ Am zis da.

El știe ce înseamnă ascultarea acum. El nu se supără că v-am spus asta. Înainte se supăra. Zicea ‘Stai, domne, că stăpân…’ Acum e luminat. A început să se lumineze. Avea un întuneric al minții” (Becali, despre MM Stoica).

De aici, fiecare înţelege ce vrea. Despre caracterul lui Becali. Despre caracterul lui MM Stoica. Omul care acum ceva ani, când era liber, spunea că ar prefera să trăiască într-o cutie de carton decât să mai lucreze cu Becali.

Şi ajungem şi la Bogdan Argeş Vintilă. Antrenorul care face schimbările doar prin sms. A fost înlăturat din funcţia de antrenor la FCSB doar pentru că Becali avea nevoie de un ţap ispăşitor. Patronul s-a lăudat că face el totul, dar când lucrurile au mers a dat afară antrenorul. Pentru că poate. Şi pentru că sunt în continuare oameni care acceptă să vină. Ce-i drept, din ce în ce mai puţin cunoscuţi. Ăştia mai cu nume s-au prins de mult şi nu mai acceptă.

Balint i-a taxat pe cei care lucrează cu Becali: „Şi-o merită toţi! Ei ştiu unde merg”

Recent, Gabi Balint explica de ce angajaţii FCSB nu ar trebui compătimiţi. Practic, ei sunt cei care aleg să fie umiliţi. Încă din momentul în care semnează cu echipa lui Becali. Pur şi simplu îşi stabilesc preţul.

„Și-o merită toți, ei știu unde merg acolo. Probabil că prețul banilor e mai mare. Probabil că pentru 10.000 de euro poți fi umilit. Uite, ieri a fost schimbarea cu Petre. Toată lumea din fotbal a comentat că a fost o schimbare neinspirată. Și Petre, dar și jucătorii din teren, toți știu de unde a fost făcută, iar Vintilă trebuie să explice că a trebuit să aducă viteză și nu știu ce. A explicat bine după meci” (Gabi Balint, despre Bogdan Argeş Vintilă)

Angajaţii FCSB, cei care au legătură directă cu Becali, sunt oameni care acceptă să fie umiliţi pentru bani. Ăsta este adevărul. Mai acceptă să vină doar oamenii care simt că oricum nu au niciun viitor în meseria lor. Cât despre Becali, pare greu de înţeles şi din perspectiva lui. Să luăm cazul lui MM Stoica. Primeşte un salariu uriaş dacă ţinem cont că tot ce i se cere este să nu facă nimic. Doar să accepte să fie umilit din când în când cu aceste declaraţii în care i se aminteşte cine e stăpânul. Sau cazul Luţu. Cu siguranţă Becali ar putea găsi un şofer pe care să îl plătească mai puţin decât îi dă lui Luţu. Dar Becali vrea să umilească oameni care să fie şi cunoscuţi. Aşa îşi hrăneşte el orgoliul de mare stăpân. Doar că sunt din ce în ce mai greu de găsit aceşti oameni. Ca să încheiem într-o notă pozitivă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI