Gigi Becali, criză de nervi în fața sediului LPF. Urlete și acte rupte în fața televiziunilor

Gigi Becali anunţă că va duce o luptă cu televiziunile.

Liga 1 s-a terminat cu mare scandal, după ce nu mai puţin de şapte partide au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. Cinci jocuri ale celor de la Dinamo şi două ale Astrei nu s-au mai putut disputa. Iar firmele care oferă drepturile TV vor acum să sancţioneze drastic cluburile. Într-un act adiţional trimis la LPF se cere ca nu mai puţin de două milioane de dolari să fie scăzute din suma care trebuie plătită pentru actualul sezon. Vestea aceasta nu i-a picat deloc bine lui Gigi Becali, care s-a angajat să lupte pentru interesul tuturor cluburilor.

Gigi Becali, circ în faţa sediului LPF. A rupt actul pe care cluburile l-au primit de la televiziuni

Gigi Becali a venit la sediul LPF înainte de tragerea la sorţi a ţintarului şi a organizat o conferinţă de presă ad-hoc. Aşa cum era de aşteptat, totul s-a transformat repede într-un adevărat circ. Patronul celor de la FC FCSB a făcut o adevărată criză de nervi în direct. A urlat şi a rupt actul adiţional pe care l-au trimis cei de la televiziuni. Iar apoi l-a aruncat pe jos, în faţa jurnaliştilor prezenţi.

Gigi Becali spune că televiziunile nu ar avea dreptul să ceară mai mult de 700.000 de euro pentru meciurile care nu s-au mai disputat. Ba chiar mai mult, a precizat că nici măcar această sumă nu ar trebui să le fie retrasă cluburilor. Asta pentru că prin trecerea la un campionat cu 16 echipe, televiziunile vor avea mai multe meciuri în sezonul viitor al Ligii 1.

Gigi Becali spune că FRF ar putea fi dată în judecată de deţinătorii drepturilor TV

„Nu credeam să fac așa ceva. Situația m-a adus aici, pentru că mă aduce să fac lucruri ca pe vremuri. Am vrut să fie ca un strigăt față de cei care fac lucruri nedrepte, de aceea am ales să vorbesc aici la LPF și nu la mine la Palat”

„Noi avem un contract de cesiune de drepturi. A zis Gino: ‘Băi, Gigi ce ne interesează pe noi cu ce firmă semnăm dacă ne dau banii’. Am avut încredere în coloșii din televiziune care au cerut contract pe cinci ani ca să-și scoată investiția. Nu e normal să citești contractul la ligă”, aşa şi-a început Gigi Becali circul din faţa sediului LPF.

„Eu am avut încredere în avocați, dar ultimul cuvânt îl am eu. Se încearcă să fiu luat prea de prost, dar eu nu accept. Și nu accept nici ca prietenii mei asociați să fie batjocoriți. Nu s-au jucat 7 meciuri, federația poate fi dată în judecată că a înghețaat campionatul”.

”Acum vin ăștia din televiziune cu act de cesiune. Au propus modificare a grilei de distribuire a sumelor. Reducerea sumei din drepturile TV. Cine propune reducerea să răspundă. Vor eșalonarea primei rate. Ei vor 2 milioane că nu s-au jucat 7 meciuri din sezonul trecut”, a mai explicat Becali, în stilul caracteristic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI