Gigi Becali, gaură colosală în buget. Cum a reușit să piardă 638.000 de euro în câteva luni

Gigi Becali, gaură colosală în buget. Cum a reușit să piardă 638.000 de euro în câteva luni
Gigi Becali, gaură colosală în buget. Cum a reușit să piardă 638.000 de euro în câteva luni

Gigi Becali, gaură colosală în buget. Cum a reușit să piardă 638.000 de euro în câteva luni patronul FCSB. Latifundiarul vede fotbalul ca pe o afacere, dar socotelile nu îi ies întotdeauna. Transferă jucători, pentru ca la scurtă vreme să îi dorească plecați de la echipă. Iar această „joacă” îl costă pe Gigi Becali o adevărată avere.

Gigi Becali, gaură colosală în buget

Gigi Becali, gaură colosală în buget. Joaca de-a adusul și alungarea fotbaliștilor devine „sport extrem” pentru patronul FCSB din punct de vedere financiar. Marți, atacantul ceh Zdenek Ondrasek și-a reziliat contractul cu vicecampioana. Asta, după ce a sosit la club în 28 iunie și a apucat să joace doar 111 minute, în total. Dar Gigi Becali n-a fost impresionat de cel poreclit „Cobra” și a apelat la soluția favorită: Out! Dar pentru asta a trebuit să plătească. Nu mai puțin de 80.000 de euro, în total.

La revedere, Ondrasek și Vucur nu mai fac parte din echipă, nu îi mai vedeți. Au contracte, le respectăm. Le propunem, negociem, am înțeles că pe Ondrasek vrea să-l ia Mititelu. Vă dați seama, îi dă doar 10.000 euro pe lună. Ca să plece, trebuie să îi dau 50.000, că nu pleacă ăla altfel. După ce i-am dat 100.000, apoi alți 30.000, îi mai dau încă 50.000”, a spus Becali la Pro X.

Cum a reușit să piardă 638.000 de euro în câteva luni

Gigi Becali a trecut printr-o situație asemănătoare cu un alt atacant. Polonezul Lukasz Gikiewicz a jucat doar 206 minute la FCSB, între august – septembrie 2019. N-a fost pe placul bossului fcsb-ist așa că s-a aplicat „soluția Becali” de reziliere rapidă a contractului. Dar polonezul a cerut banii pentru toată perioada stabilită în înțelegerea inițială, 100.000 de euro. S-a ajuns la TAS, iar Becali a fost obligat să scoată suma din buzunar pentru ca echipa să nu fie penalizată.

Pe mijlocașul Alexandru Stan, FCSB l-a plătit de pomană doi ani, cu 240.000 de euro, după ce patronul l-a scos din lot, scrie gsp.ro. Fost căpitan al Astrei, Stan a continuat să se antreneze fără să joace și a încasat salariile. El s-a transferat la Poli Iași între timp. La rândul său, Adi Popa s-a întors la FCSB în vara lui 2019. El n-a fost de acord cu intrarea în șomaj tehnic, la începutul pandemiei, iar Becali i-a arătat „cartonașul roșu”.

„Motoreta” nu a cedat, și-a cerut drepturile la FRF și a câștigat cei 50.000 de euro solicitați. În aceeași situație s-a aflat și fundașul Bogdan Planici, la fel de nemulțumit de șomajul tehnic ce însemna diminuarea salariului. Sârbul a avut câștig de cauză la FIFA, iar Becali a trebuit să achite suma de 168.000 de euro. Un calcul simplu ne arată că patronul FCSB a scos din buzunar 638.000 de euro doar pentru aceste cazuri, în câteva luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI