Gigi Becali este îngrozit de Vladimir Putin. Ce spune despre amenințarea cu nucleara: „Războiul ăsta este pentru bani”

Gigi Becali este îngrozit de Vladimir Putin. Ce spune despre amenințarea cu nucleara: „Războiul ăsta este pentru bani”
Gigi Becali este convins că președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va folosi armele nucleare în războiul pe care l-a declanșat în Ucraina

Gigi Becali este îngrozit de Vladimir Putin. Patronul FCSB s-a implicat din start în ajutorarea refugiaților ucraineni care au fugit din calea războiului declanșat de Rusia împotriva țării vecine. Latifundiarul a pus la dispoziție inclusiv baza FCSB din Berceni pentru oamenii năpăstuiți, ca și pentru formațiile clubului Dinamo Kiev, unde antrenează Mircea Lucescu. Gigi Becali e sigur că motivația conflictului declanșat la ordinul liderului de la Kremlin nu ține de cucerirea de teritorii, ci de altceva, mult mai concret.

Gigi Becali este îngrozit de Vladimir Putin

Gigi Becali este îngrozit de Vladimir Putin. Patronul FCSB a ajutat din prima clipă refugiații ucraineni care au fugit din calea războiului declanșat de Rusia împotriva țării vecine, în 24 februarie. Latifundiarul a permis inclusiv găzduirea acestora în baza FCSB de la Berceni, dar și a echipei Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu.

Gigi Becali l-a comparat pe liderul de la Kremlin cu biblicul rege Irod al Israelului, dar a spus că el nu poate să îl judece.

„Eu nu îl pot judeca pe Putin, dar îi condamn cu tărie acțiunile. A produs moarte pe Pământ, iar Dumnezeu o să îl judece. Sunt unii oameni în istorie care sunt comparați cu Irod. Acest om Irod a omorât 21.000 de prunci. Așa sunt unii oameni în lume, iar Putin a ales să omoare oameni. Este unul dintre acei oameni răi, iar din păcate acum nu mai poate să fie controlat”, a declarat Gigi Becali, conform ProSport.

Ce spune despre amenințarea cu nucleara: „Războiul ăsta este pentru bani”

Gigi Becali a revenit cu alte declarații despre războiul din Ucraina și președintele Vladimir Putin. Omul de afaceri consideră că nu pune problema că cineva să folosească armele nucleare. El este convins, în schimb, că motivul declanșării conflictului sunt banii, mai precis bogățiile Ucrainei.

„Mie nu mi-e frică de război, pentru că nu mă iau nici după Zelenski, nici după Putin. Eu mă iau doar după Hristos, care spune că războaie vor fi, dar nu va fi sfârşitul. Nimeni nu va da nucleara, că de nucleară ne temem. De ce să ne fie frică de război, când ruşii nu au reuşit să doboare un oraş, Kievul, dar cum să doboare Europa, care este apărată de NATO?

Pe mine nu mă interesează pastilele cu iod, pentru că nu o să fie bombă nucleară. Oricine dă nucleară, moare şi el. Eu de Putin nu vorbesc prea mult, că mi-e frică. Eu ştiu aşa, orice bătaie este pe bani. Războiul ăsta este pentru bani, eu aşa cred, pentru bogăţiile Ucrainei”, a spus a spus Gigi Becali la România TV.

Are buncăr placat cu plumb la Palat

Becali a mai adăugat că Vladimir Putin ar putea cuceri Republica Moldova în două ore, dacă ar vrea. Patronul FCSB a mai spus că liderul de la Kremlin îi stârnește frica. Oricum, preventiv, latifundiarul are în Palatul de pe Aleea Alexandru un buncăr placat cu plumb.

„Războiul ăsta este un fleac, pentru ucraineni este mai grav. Noi câştigăm de pe urma acestui război. Moldova nu este a noastră. Putin, dacă vrea, o ia în două ore. Nu-l mai puneţi în poză, că mi-e frică de el. Eu o iau la fugă, dacă m-aş întâlni cu el. La palat, am buncăr placat cu plumb”, a mai declarat Gigi Becali, conform sursei citate.

Palatul lui Gigi Becali a fost construit în 1915 și s-a dorit replica fidelă a Muzeului Rodin din Paris. El a fost deținut de magistratul Iancu Manu. Industriașul Max Auschnitt l-a cumpărat în 1932, locuința devenind și un presupus loc în care regele Carol al II-lea se întâlnea cu amanta sa, Elena Lupescu. Ulterior, în palat a locuit prim-ministrul comunist dr. Petru Groza, apoi a devenit sediul Ambasadei Argentinei. Becali l-a cumpărat în 2006, cu 7 milioane de euro. Se pare că impunătoarea construcție a fost dotată și cu două tuneluri subterane, unul făcut pentru Carol al II-lea, altul, ulterior, pentru liderul comunist dr. Petru Groza.