Gigi Becali, dispus să facă pace cu CSA Steaua: „Ar fi posibil”. Condiția pusă de patronul FCSB

Gigi Becali, dispus să facă pace cu CSA Steaua: „Ar fi posibil”. Condiția pusă de patronul FCSB
Gigi Becali pune o condiție dificilă pentru a ajunge la o înțelegere cu cei de la CSA Steaua

Gigi Becali, dispus să facă pace cu CSA Steaua. Patronul FCSB se află de ani buni într-un „război fratricid” cu clubul militar pentru moștenirea vechii echipe roș-albastre. Justiția încă nu a decis definitiv a cui e dreptatea, iar fiecare tabără e convinsă de dreptatea sa. Dar Gibi Becali s-a arătat disponibil pentru o împăcare cu gruparea din Ghencea, însă pune o condiție pentru așa ceva.

Gigi Becali, dispus să facă pace cu CSA Steaua

Gigi Becali, dispus să facă pace cu CSA Steaua. Patronul FCSB se judecă în instanțe de ani buni pentru moștenirea lăsată de vechea grupare stelistă, pe care el a considerat că a preluat-o în 2003. Dar CSA Steaua, echipa din Ghencea, nu e de aceeași părere, motiv de nesfârșite procese.

Spre finalul campionatului trecut, Gigi Becali s-a confruntat și cu un refuz total chiar din partea ministrului Apărării, Vasile Dîncu, pentru folosirea stadionului Steaua de către gruparea finanțată de Becali.

„FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit nu să facă presiuni prin mass-media sau să îl înjure pe Ministrul Apărării Naționale, ci să facă o cerere la minister, care ar fi însemnat o hotărâre de guvern. Astăzi, Steaua este unitate militară, fiind proprietatea MApN. Ca să închiriezi un metru pătrat, dintr-o cazarmă, ca să pui un automat de banking, spre exemplu, trebuie să faci hotărâre de guvern.

Dura mai mult, dar dacă o făceau din timp, poate că se aproba acest lucru în ședința de guvern. Altfel, încercarea de a prelua moștenirea simbolică a echipei Steaua, care are brandul jucând pe acest stadion… A spus clubul nu. Eu nu am nicio emoție aici”, a declarat Vasile Dîncu pentru Euronews, la acea vreme.

„Ar fi posibil”

Gigi Becali s-a arătat resemnat după refuzul primit din partea lui Dîncu, dar n-a ratat ocazia de a-l critica dur pe ministrul bănuit de o apropiere prea mare de rivalii de la CFR Cluj.

„Tată, eu îl credeam băiat deștept pe Dîncu, dar la faza asta cu hotărârea de Guvern o greșește rău de tot. Hotărârea aia de Guvern de care spune el se dă pentru licitație-închiriere, nu pentru a îmi da mie dreptul să jucăm acolo. Ei nu trebuie să facă nicio licitație pentru mine. Eu le plătesc, iar de banii ăia ei se pot folosi cum știu ei mai bine.

Cât vor să mai meargă cu gaura la bugetul statului? Păi, tot noi să le plătim salarii? Ei nu vor ca stadionul ăla să producă? Pentru ce a fost făcut? Eu o să trimit hârtie la Parlament, iar dacă vorbesc în presă o fac, deoarece oamenii trebuie să fie informați despre demersurile noastre”, a spus Gigi Becali pentru ProSport.

Pe de altă parte, Steaua a ratat șansa de a se lupta pentru promovarea în primul eșalon, ea netransformându-se în club de drept privat. Lucru valabil și pentru actuala ediție a Ligii a 2-a care, pentru militari, începe chiar azi, contra celor de la Metaloglobus.

Condiția pusă de patronul FCSB

Gigi Becali s-a arătat dispus să ajungă la o înțelegere cu cei de la Steaua, dar n-a ezitat să critice felul în care echipa e condusă.

„Ai făcut o echipă care știi că nu poate promova și îi dai buget de 2 milioane de euro pe an, din banii statului. După aceea, dacă vrei s-o dai, nu mai poți.

Ei nu mai au ce face acum. S-au încurcat ca puiul în lână. Ei ar vrea să scape de ea, dar nu pot. Dacă o desființează, lumea va spune „De ce ai dat 10 milioane de euro până acum?”. Și nici nu o pot da gratuit. Trebuie să există o Hotărâre de Guvern și să fie o licitație. Pentru a da marca Steaua trebuie licitație.

Sunt încurcați și nimeni nu au are ce să facă. Nimeni nu vrea să ia o decizie pentru că ar fi abuz în serviciu. Și marca Steaua trebuie scoasă la licitație. Nu au cum să iasă din asta. Nu există cale legală pentru a ieși din încurcătură”, a spus Becali la Pro Arena.

Totuși, Gigi Becali nu exclude o împăcare cu clubul militar, dar pune o condiție dură: schimbarea lui Vasile Dîncu din fruntea ministerului Apărării.

„Dacă-l schimbă pe Dîncu și vine unul de la PSD, ar fi o șansă (n.r. – să ajungă la un acord cu CSA). La PSD sunt cei mai înțelepți, sunt români cuminți. Dîncu e de la SRI, nu PSD.

Așa ar putea scăpa de o răspundere. Nu au ieșire. Singura lor ieșire e Becali. Ar spune că ne-am împăcat. Și așa ar avea probleme. Lumea ar spune „De ce ai cheltuit 10 milioane de euro?””, a mai spus Becali, conform sursei citate.