Gigi Becali are probleme cu propriul nume: „Sunt oameni nebuni”

Gigi Becali are probleme cu propriul nume: „Sunt oameni nebuni”
Gigi Becali a inaugurat în iunie un hotel în stațiunea Venus ce-i poartă propriul nume de familie

Gigi Becali are probleme cu propriul nume. După ce că se luptă în instanțe de ani buni pentru identitatea clubului său cu cei de la Steaua, patronul FCSB se confruntă acum cu o situație inedită și deranjantă. O altă persoană susține că are drepturi exclusive asupra „mărcii Becali”. Astfel, teoretic, Gigi Becali n-ar mai avea posibilitatea de a utiliza propriul nume de familie în denumirea unor afaceri, precum abia inauguratul ”Becali Hotel” din stațiunea Venus.

Gigi Becali are probleme cu propriul nume

Gigi Becali are probleme cu propriul nume. Patronul FCSB se confruntă cu o situație stranie după ce a inaugurat, în luna iunie, hotelul de 5 stele din stațiunea Venus și care se numește ”Becali Hotel Venus”. Și asta din cauză că o altă persoană susține că are dreptul de folosire asupra numelui Becali, pe care l-a înregistrat ca brand înaintea latifundiarului.

Ovidiu Christian Altmann nu pricepe cum omul de afaceri a reușit să primească dreptul de a pune acest nume hotelului său de pe litoralul românesc.

”În România, în Germania și cred că și în alte țări din UE, nu ai voie să-ți înregistrezi numele de familie ca brand. De exemplu, Boris Becker, fostul mare jucător de tenis, nici el nu poate să facă asta în Germania.

În altă țară ar putea, da, fără probleme. Domnul Becali a încercat să-și înregistreze numele de familie, dar cererea i-a fost respinsă de OSIM România”, a spus Altmann, conform digisport.ro.

„Sunt oameni nebuni”

Gigi Becali „s-a crucit” la auzul pretențiilor lui Altmann. Latifundiarul spune că are numele înregistrat ca brand la Registrul Comerțului

”Sunt oameni nebuni. Cum poate susține așa ceva? Eu am brandul înregistrat la Registrul Comerțului în România. Puteți și să verificați. Eu dețin brandul Becali în România. E chiar numele meu, așa că este o marcă notorie. Nu e o problemă.

Nu știu ce vrea de fapt acest om. Aaa, poate dacă mă duceam în Germania și încercam să folosesc acest brand, poate că nu aveam voie. Deși nu cred, pentru că eu folosesc numele meu. În plus, Becali nici nu este un nume comun”, a spus Gigi Becali, pentru digisport.ro.

A avut o dispută asemănătoare, chiar cu vărul său, Giovanni

Gigi Becali a mai menționat că a avut o dispută asemănătoare chiar cu vărul său, impresarul Giovanni Becali și a câștigat în instanță.

„Eu am mai avut un proces fix pe aceeași temă, cu Giovanni Becali, pe care l-am câștigat. El m-a dat în judecată atunci că nu pot folosi marca Becali, după ce el și-a făcut firma Becali Sport. Și m-a dat în judecată. Dar, eu am câștigat.

Bine, era în perioada aceea în care am fost certați. Am și hotărâre judecătorească prin care mi se certifică faptul că pot folosi marca Becali.

Este o chestiune pe care o vor rezolva avocații”, a mai spus Gigi Becali, potrivit aceleiași surse.

„Este o chestiune pe care o vor rezolva avocații”

Totuși, Gigi Becali nu l-a convins pe cel care susține că are drepturi exclusive asupra „mărcii Becali”. Altmann ar vrea să se întâlnească cu milionarul din Pipera pentru a tranșa situația.

„Să fie clar, eu nu vreau o anumită sumă, nu vreau, spre exemplu, cinci milioane de euro pe brand. Vreau o întâlnire și să ajungem la un acord. Da, bine, dacă dorește să cumpere marca definitiv, putem negocia.

Dar nu am reușit să mă întâlnesc cu el până acum, deși am încercat. Au fost persoane care mi-au spus că mă pot duce la el, dar mi s-au cerut 3.000, chiar și 5.000 de euro.

În cele din urmă, Gigi Becali a făcut, totuși, ceva și a înregistrat marca la OSIM, dar după mine. Cred că nu este OK. Mi se pare ceva în neregulă și am să încerc să contactez un cabinet de vvocatură din România pentru a clarifica această problemă”, a mai spus Altmann.