Gigi Becali, „cap de afiș” în presa engleză. Ce i-a uimit pe jurnaliștii britanici

Gigi Becali, „cap de afiș” în presa engleză. Ce i-a uimit pe jurnaliștii britanici
Gigi Becali i-a uimit și pe ziariștii britanici prin declarațiile legate de posibilele efecte ale vaccinării asupra puterii fotbaliștilor

Gigi Becali, „cap de afiș” în presa engleză. Patronul FCSB a ajuns un subiect de atracție pentru jurnaliștii din Marea Britanie. Aceștia au fost uimiți de recentele declarații ale latifundiarului legate de efectele vaccinării asupra fotbaliștilor. Gigi Becali este prezentat de ziariștii englezi drept patronul celei mai faimoase echipe din România, „Steaua București”.

Gigi Becali, „cap de afiș” în presa engleză

Gigi Becali, „cap de afiș” în presa engleză. Patronul FCSB  este cunoscut pentru poziția sa anti-vaccinare pe care o promovează încă de la apariția serurilor ce ajută la imunizarea contra Covid-19. Ultimele sale declarații, însă, au făcut senzație și în Marea Britanie, unde ziariștii de la Daily Mail i-au dedicat un amplu articol.

Giogi Becali i-a bulversat pe jurnaliștii britanici prin afirmațiile sale legate de efectele vaccinării asupra capacității de efort a fotbaliștilor.

„Patronul echipei românești Steaua București (n.r. – FCSB) a făcut un anunț senzațional conform căruia jucătorii vaccinați împotriva Covid-19 nu vor mai juca la echipa lui. Domnul Gigi Becali, un om de afaceri și politician român, nu îi va mai lăsa pe fotbaliștii vaccinați să joace, deoarece aceștia „nu ar mai avea putere””, scrie publicația citată.

Ce i-a uimit pe jurnaliștii britanici

Gigi Becali este citat cu declarațiile date în presa română despre posibila cauză a evoluțiilor mai slabe ale unor jucători. Iar unul dintre exemple este al lui Claudiu Keșeru, atacantul propriei sale echipe. Becali a afirmat că fotbalistul de 35 de ani „nu mai poate la nivelul ăsta”. El a adăugat că motivul ar fi faptul că acesta s-a vaccinat. Același lucru s-ar întâmpla, conform opiniei latifundiarului, și cu Ciprian Deac, de la rivala CFR Cluj.

„O să râdeţi, dar s-ar putea să am dreptate. E posibil ca din cauza vaccinului. Celor vaccinaţi le scade puterea. N-aţi văzut şi la CFR? Cu Rapid, jucătorii parcă erau jaloane. Dormeau pe teren. Tuturor vaccinaţilor le scade puterea! La toţi.

Văd şi la ai mei, la cei vaccinaţi. Pe unii nu-i afectează, dar pe cei care sunt mai în vârstă… N-ai văzut la Deac? Nu mai e ăla de era, când era vijelie. Acum nu mai e așa”, a spus Gigi Becali la sport.ro, scrie Daily Mail.

Gigi Becali este citat chiar și cu afirmația că, în schimb, „fotbaliștii vaccinați mor prin spitale”, dar și cu declarația conform căreia nu-i va mai lăsa să joace pe cei iminizați, tocmai din cauza scăderii capacității lor de efort.

Patronul FCSB a primit replică chiar de la guvern

Publicația engleză mai subliniază că Becali a primit o replică dură chiar din partea guvernului român, prin mesajul postat pe pagina de Facebook a platformei RO Vaccinare. În mesaj se arată, fără a se face nominalizări, că recentele informații privind așa-zisa „scădere a puterii” fotbaliștilor, din cauza vaccinării, sunt „bazaconii”

„Jucătorilor de fotbal vaccinați NU le scade puterea după vaccinarea împotriva COVID-19!

Din punct de vedere medical și științific, nu sunt studii care să susțină o bazaconie precum cea promovată recent pe conturile de Facebook din România („jucătorilor vaccinați le scade puterea”). Vaccinarea împotriva COVID-19 nu influențează performanțele jucătorilor de fotbal”, a fost mesajul transmis de RO Vaccinare.

Publicația britanică mai amintește că Gigi Becali a mai făcut declarații controversate de-a lungul timpului. În 2018, acesta a oferit niște declarații sexiste prin care spunea că Steaua București (n.r. – FCSB) nu va avea niciodată o echipă de fotbal feminin. El considera că fotbalul practicat de fete este „împotriva naturii umane” și face parte din „ideile Satanei”, au mai scris cei de la Daily Mail despre Gigi Becali.