Gigi Becali, contrat oficial de guvern pe tema vaccinării: „O bazaconie”

Gigi Becali, contrat oficial de guvern pe tema vaccinării: „O bazaconie”
Gigi Becali are propriile idei în legătură cu efectele vaccinării anti-Covid 19 asupra capacității de efort a fotbaliștilor

Gigi Becali, contrat oficial de guvern pe tema vaccinării. Patronul FCSB s-a lansat de la începutul pandemiei în tot felul de teorii în privința imunizării contra coronavirusului. El a combătut cu vehemență eficacitatea vaccinurilor anti-Covid 19, propunând variante personale de prevenire sau tratare a bolii. De curând, Becali a promovat ideea că jucătorii vaccinați ai capacitatea de efort scăzută, dându-i ca exemplu pe Claudiu Keșeru, dar și pe Ciprian Deac. Gigi Becali a primit o replică dură din partea Ro Vaccinare, platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva covid-19, ce funcționează sub autoritatea Guvernului României.

Gigi Becali, contrat oficial de guvern pe tema vaccinării

Gigi Becali, contrat oficial de guvern pe tema vaccinării. Patronul FCSB a avut, de la începutul pandemiei, propriile idei în legătură cu pandemia, apoi, după apariția acestora, în privința vaccinurilor anti-Covid 19. Latifundiarul a insistat mereu că imunizarea oferită de seruri nu este bună, propunând tratamente de tipul gargarei cu țuică, strănutului și folosirii de vitamine.

De curând, Gigi Becali a declarat că jucătorilor vaccinați li s-a diminuat capacitatea de efort, dându-l ca exemplu pe Claudiu Keșeru, propriul atacant de la FCSB.

„El e gata (n.r. – Keșeru). Nu mai poate la nivelul ăsta. Nu vreau să-l jignesc, nu vreau să se supere. Spun ce cred. După primele trei meciuri, i-am zis lui MM Stoica: Ăsta joacă la orice echipă din lume. Nu ştiu ce s-a întâmplat după. Şi l-am tot forţat. Ziceam: Stai, mă, puţin. S-a schimbat omul?”, a declarat Gigi Becali la Pro X.

„O bazaconie”

Gig Becali l-a mai arătat cu degetul și pe Ciprian Deac, fotbalistul de la CFR Cluj, renumit pentru capcitatea sa mare de efort. Latifundiarul e convins că acesta și-a pierdut vigoarea din cauza vaccinării.

„O să râdeţi, dar s-ar putea să am dreptate. E posibil ca din cauza vaccinului. Celor vaccinaţi le scade puterea. N-aţi văzut şi la CFR? Cu Rapid, jucătorii parcă erau jaloane. Dormeau pe teren. Tuturor vaccinaţilor le scade puterea! La toţi.

Văd şi la ai mei, la cei vaccinaţi. Pe unii nu-i afectează, dar pe cei care sunt mai în vârstă… N-ai văzut la Deac? Nu mai e ăla de era, când era vijelie. Acum nu mai e așa”, a mai spus Gigi Becali, la conform sursei citate.

Opinia lui Gigi Becali a primit o replică dură chiar pe pagina oficială de Facebook a RO Vaccinare, platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19, ce funcționează sub autoritatea Guvernului României.

„Nu influențează performanțele sportivilor”

Gigi Becali, chiar dacă nu e nominalizat în postarea de pe contul oficial de Facebook RO Vaccinare, este vizat de mesajul transmis de responsabilii platformei.

„Jucătorilor de fotbal vaccinați NU le scade puterea după vaccinarea împotriva COVID-19!

Din punct de vedere medical și științific, nu sunt studii care să susțină o bazaconie precum cea promovată recent pe conturile de Facebook din România („jucătorilor vaccinați le scade puterea”). Vaccinarea împotriva COVID-19 nu influențează performanțele jucătorilor de fotbal. În schimb, sunt suficiente studii care demonstrează că trecerea prin infecția cu SARS CoV-2 lasă sechele pe termen lung (Long COVID), iar acestea pot influența performanțele sportivilor”, se scrie în mesajul RO Vaccinare.

Aceștia aduc și câteva dovezi sportive în sprijinul afirmației lor, dând ca exemplu campiontul considerat cel mai puternic din Europa, Premier League.

„Dovada sportivă: 4 echipe din Premier League sunt în optimile Champions League, unde România, din păcate, nu are nicio echipă.
Așa cum vă prezentam și în 21 decembrie 2021, 77% dintre jucătorii din Premier League erau vaccinați cu schemă completă împotriva COVID-19, iar 84% erau vaccinați cu prima doză. Din aceeași ligă, două echipe erau vaccinate 100% cu schemă completă.
De menționat faptul că două echipe, Manchester City și Liverpool, au câștigat prima manșă a optimilor Champions League cu 5-0, respectiv 2-0”, se mai scrie în mesajul postat pe Facebook.

„Pep Guardiola și-a pierdut mama din cauza Covid-19”

Gigi Becali e combătut inclusiv prin exemplele specifice ale unor mari antrenori din Anglia, Pep Guardiola, tehnicianul lui Manchester City, a cărui mamă a murit din cauza Covid-19 și Jurgen Klopp, managerul celor de la Liverpool.

„Pep Guardiola și-a pierdut mama din cauza COVID-19 și a spus că „singura soluție” pentru jucători a fost să ia în considerare vaccinarea. „Când toți oamenii de știință, toți medicii, toți marii specialiști în medicină spun că singura soluție de eradicare sau de a ajuta să trecem peste acești doi ani de situație pandemică este vaccinarea, cred că ar trebui să ia în considerare acest lucru”. Pep Guardiola.

Jürgen Klopp, managerul echipei Liverpool, a lansat un apel pentru toată lumea să se vaccineze cu doza booster și i-a îndemnat pe sceptici să asculte de sfaturile experților.
„Nu îmi voi cere scuze pentru opinia pe care o am asupra vaccinării, indiferent cât de nepopular m-ar face în anumite părți ale societății. Dacă întâlnesc prieteni sau oameni din viața mea din afara fotbalului, la care țin și îmi spun că nu s-au vaccinat, fac tot posibilul să îi încurajez să asculte de experți. Niciodată nu este despre: ascultă-mă – ci este întotdeauna despre: ascultă-i pe cei care știu. Ignoră-i pe cei care pretind că știu. Ignoră minciunile si dezinformarea. Ascultă oamenii care știu cel mai bine. Dacă faci asta, ajungi să îți dorești vaccinul și rapelul”, se mai scrie în mesajul de pe Facebook al celor de la RO Vaccinare.

RO Vaccinare a mai adăugat în postarea de pe Facebook, că în Bundesliga și Serie A, două mari campionate din Europa, procentul jucătorilor vaccinați este de 94%, respectiv 98%. Rămâne de văzut dacă aceste informații l-ar putea face pe Gigi Becali să-și revizuiască părerea.