Gigi Becali, anunț îngrijorător pentru fanii FCSB. E fix ceea ce nimeni nu își dorea să audă

Gigi Becali, anunț îngrijorător pentru fanii FCSB. E fix ceea ce nimeni nu își dorea să audă
Gigi Becali, anunț îngrijorători pentru fanii FCSB. E fix ceea ce nimeni nu își dorea să audă

Gigi Becali a făcut un anunț îngrijorător pentru fanii FCSB. Deși în aceste zile, au fost bucuroși pentru numirea lui Edi Iordănescu pe banca echipei favorite, suporterii roș-albaștrilor nu au primit doar vești bune. Și asta, pentru că deși FCSB a părut mai mereu neatinsă de probleme financiare, situația e pe cale să devină mai puțin roză, lucru confirmat chiar de finanțatorul vicecampioanei.

Gigi Becali, anunț îngrijorător pentru fanii FCSB

Indiferent de maniera în care a înțeles să-și conducă afacerea din fotbal, latifundiarul a fost mereu scutit de griji financiare. Mai mult, el a reușit și cîteva transferuri pe bani frumoși, ultimul fiind cel al lui Dennis Man, din luna ianuarie, la Parma. Becali a încasat atunci 11 milioane de euro, suma totală fiind de 13 milioane, cu tot cu bonusuri de performanță. Iar lucrurile păreau bune, mai ales că patronul făcea calcule frumoase și în privința veniturilor pe care le presupunea câștigate din participarea în grupele unei cupe europene.

Dar timpul a trecut, FCSB n-a prins nici grupele Conference League, iar Gigi Becali a refuzat „la foc automat” alte oferte pentru restul „perlelor” sale. Nici Moruțan, nici Florinel Coman, nici Florin Tănase nu au primit dezlegare pentru a se transfera câtă vreme nu primea banii ceruți de el pe fotbaliști. În schimb, Becali a devenit a pierdut bani mulți din cauza jucătorilor dați afară de la echipă. De la Vukusic, la Ondrasek, de la Alexandru Stan la Adi Popa, dar și alții, Becali a tot băgat mâna în buzunar pentru a scăpa de ei. L-a costat aproape 650.000 de euro.

E fix ceea ce nimeni nu își dorea să audă

Gigi Becali s-a mândrit mereu cu faptul că nu va păți la fel ca alți finanțatori din Liga 1 care au pierdut bani cu echipele în care au investit.

Dacă o să se lege o echipă adevărată, care să câştige campionatul la 7-8 puncte diferenţă, la revedere, nu mă mai bag. Ce nevoie am? Dar, până atunci, nu vreau să ajung ca Dinamo, Rapid, Vaslui, Oţelul, Urziceniul şi altele, că pot enumera multe. Nu vreau să pierd ca Negoiţă 25 de milioane, ca Borcea 7-8 şi cu puşcărie, cum a pierdut Copos nu ştiu câte milioane şi puşcărie, ca Porumboiu cu 50 de milioane pierdute. Eu sunt acum cu vreo 8 milioane de euro în cont. Mă uit şi la fotbal, ce bine e! Emoții să aibă cei care au 20 de milioane de euro datorie”, declara Gigi Becali acum o lună.

Dar situația pare s-o ia la vale, chiar și-n cazul lui Gigi Becali. Marile transferuri plănuite nu prea mai sunt de actualitate, în vreme ce sumele anticipate dinspre UEFA s-au evaporat odată cu eliminarea din Conference League. Acest lucru l-a făcut chiar și pe Becali să declare că începe să cam piardă bani, o veste teribil de proastă pentru club.

Mai jos de atât nu se poate. Să te bată Rapidul din Divizia B, nu se poate. De asta am luat hotărârea, s-a ajuns prea jos. La mine e numai cu banii, deja încep să pierd bani. Până acum, nu era problemă, acum încep să pierd. Dacă de la 10 milioane, am cerut pe Moruţan 3 şi nu dă nimeni! Ce înseamnă asta? Mi-am dat seama că trebuie să încerc şi altceva”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

Poate că preluarea frâielor de către noul antrenor, Edi Iordănescu, va aduce și o altă coerență în deciziile patronului în legătură cu vânzarea, aducerea și păstrarea jucătorilor. Dar și alte rezultate în plan sportiv.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI