Jucătorul de la FCSB pe care Gigi Becali îl umilește: „Chiar dacă face prost, știe ce face. Are grijă de banii lui”

Jucătorul de la FCSB pe care Gigi Becali îl umilește: „Chiar dacă face prost, știe ce face. Are grijă de banii lui”
Gigi Becali nu are milă nici când vrea să scape de unul dintre jucătorii săi preferați de la FCSB

Jucătorul de la FCSB pe care Gigi Becali îl umilește. Patronul roș-albaștrilor are propriile metode pentru a scăpa de un antrenor sau de un jucător, atunci când nu și-i mai dorește la echipă. Unul dintre cei intrați pe „lista neagră” a latifundiarului este un fost preferat de-ai acestuia, adus cu „surle și trâmbițe”. Acum, însă, Gigi Becali nu mai vrea decât să-i spună „adio” fotbalistului și salariului pe care acesta îl încasează.

Jucătorul de la FCSB pe care Gigi Becali îl umilește

Jucătorul de la FCSB pe care Gigi Becali în umilește. Patronul roș-albaștrilor e necruțător atunci când vrea să scape de un jucător de la echipă. Mai ales când e vorba de unul în care își pusese mari speranțe. Constantine Budescu a fost adus de la FC Damac pe un salariu de 20.000 de euro pe lună. Plus 200.000 de euro la semnătură.

Gigi Becali spera ca Budi să fie același artist decisiv al balonului, așa cum fusese și la prima „descălecăre” la FCSB, în sezonul 2017-2018. Atâta că jucătorul de 32 de ani a părut ieșit total „din picior”, reușind un singur gol în 12 partide și părând că nu se adaptează sistemului de joc al echipei.

Gigi Becali a așteptat cât a așteptat, apoi a dezlănțuit canonada pe principiul „nu că îl critic, dar zic…”.

„Dacă ai dat o pasă, nu înseamnă nimic. Eu spun adevărul. Budescu nu mai e Budescu. Budescu de aseară a fost altceva, n-a fost Budescu. Oricât de mare talent ar avea, trebuie să ai agerime, să ții de minge. Altfel, nu prea mai ai ce căuta în fotbal”, declara Gigi Becali șa Pro X, chiar și după victoria cu Rapid, scor 3-1, când Budescu a fost înlocuit la pauză.

„Chiar dacă face prost, știe ce face. Are grijă de banii lui”

Gigi Becali a avut grijă să reamintească faptul că îl consideră prieten pe jucătorul de 32 de ani, dar a continuat să îl marteleze.

„Budescu e prietenul meu, o să-i spun și lui. El nu vede? Nu-și dă seama? Nu ai voie să faci așa ceva, ai o problemă! Nu e vorba de salariul lui. Eu trebuie să îi dau salariul pe care-l are, doar spun părerea pe care o am acum despre calitatea lui. Cred că dacă ar juca în altă poziție ar fi mult mai periculos. Aseară, a pierdut o minge la 20 de metri de poarta adversă și am fost la un pas să luăm gol”, a mai spus Becali, conform sursei citate.

A urmat remiza cu Sepsi. O partidă în care jucătorul plătit cu 20.000 de euro pe lună a fost băgat în teren abia în minutul 86. Gigi Becali9 și-a continuat, însă, „numărul”, în ciuda celor doar 4 minute „prinse” pe teren de fotbalist.

„Am vorbit cu Budescu: «spune-mi ce bani vrei, ca să încheiem». O să vorbesc și cu Keșeru. Salariile mari se termină cu ele și vom juca cu jucătorii care rămân. Eu așa ceva nu mai fac, nu sunt idiot. Dacă te domină Sepsi, mai ai pretenții la fotbal? Nu mai poți! Atunci îmi văd de treaba mea, stau acasă. Nu ai cum să te bați în Europa dacă te bate Sepsi. Că pe noi ne-au bătut, cu 2 sau 3-0, alea trebuia să intre în poartă.

Nu am ceva cu Budescu de aseară. I-am zis că nu ne certăm. Nu îmi convine, e un salariu mare și nu are rost. De jucat nu va mai juca la noi. Vreau să restrâng. Am luat banii pe Man, iau banii pe Moruțan, mai pot trăi încă doi ani, și în 2023. La revedere, bani de la mine din buzunar nu mai dau! Tot ce e de vânzare, pac, vând imediat”, a declarat latifundiarul la sport.ro.

„Are grijă de banii lui, cel puțin”

Dar strategia lui Gigi Becali față de Budescu a fost descifrată de Dumitru Dragomir. Fostul șef al LPF e de părere că Budescu a fost băgat doar 4 minute, tocmai pentru a fi umilit și a se cere singur „afară” de la echipă.

„La FCSB, Becali știe ce face. Chiar dacă face prost, știe ce face. Are grijă de banii lui, cel puțin. Nu e în regulă ce se întâmplă cu Budescu. Când e haos în echipă, îl bagi pe teren 3 minute și jumătate. A făcut-o pentru „a-i da viteză” lui Budescu”, a spus Dumitru Dragomir, la GSP Live.

Totodată, fostul președinte al LPF a transmis că mijlocașul lui FCSB ar putea să ajungă la Petrolul sau Hermannstadt în cazul în care o să decidă să se despartă de vicecampioana României.

„Se duce la Petrolul, e adulat de spectatori. Sau la Sibiu, promovează ușor cu Dani Coman acolo. Unul-doi ani mai poți trage de el. Eu spun că FCSB procedează bine promovând tinerii și forțându-i”, a mai afirmat fostul președinte al LPF.

Constantin Budescu poate pleca când dorește de la vicecampioana României. Internaționalul român are o clauză în contractul cu FCSB conform căreia poate să își rezilieze înțelegerea cu gruparea deținută de Gigi Becali în orice perioadă de transferuri.